Continental officiële partner Ronde van Frankrijk

Vanaf januari 2018 wordt Continental officiële partner van de Ronde van Frankrijk. Continental laat weten naar steeds betere hightech fietsbanden te streven, die met name in ‘s werelds meest veeleisende wielerwedstrijd, de Ronde van Frankrijk, gebruikt worden door het profpeloton.

Met dit partnerschap wilt Continental haar expertise in de unieke wereld van het professionele wielrennen onderschrijven. In 2017 reden negen World Tour-ploegen op Continental tubes, waaronder het Team Sky van uiteindelijke winnaar Chris Froome.

Tourbaas Christian Prudhomme: "Het is een ware eer Continental te verwelkomen als officiële partner van de Ronde van Frankrijk – een bedrijf van internationale allure met meer dan 145 jaar knowhow en aan de top van haar sector. Het is voor het wielrennen in het algemeen symbolisch ook belangrijk dat een topbedrijf als Continental zich verbindt met de grootste wielerwedstrijd ter wereld. De inzet van A.S.O. met betrekking tot veiligheid van haar renners en toeschouwers, gecombineerd met Continental’s onderzoek naar veiligere mobiliteit, maakt dit bovendien een logische samenwerking. De banden blijven immers het enige punt van contact tussen de fiets met het wegdek en zijn daarom van cruciaal belang in de moderne wielersport.”

Het partnerschap loopt voor een periode van 5 jaar – tot en met 2022 – en behelst ondermeer grote visibiliteit voor Continental tijdens de Tour. Alle officiële wagens en motoren in de Tourkaravaan worden bovendien uitgerust met Continental banden.