Deloitte Official Supporter van de Invictus Games 2020

Deloitte wordt Official Supporter van de Invictus Games, die in mei 2020 in Den Haag plaatsvinden. Tijdens de Invictus Games komen gewonde en/of zieke (ex) militairen vanuit de hele wereld samen om deel te nemen aan een van de negen sportactiviteiten.

Door de deelname als Official Supporter wil Deloitte aan haar werknemers en klanten laten zien dat fysieke en mentale gezondheid belangrijk is, en dat dit bereikt kan worden door een inclusieve en open werkomgeving neer te zetten.
Egon Hoppe, partner bij Deloitte en zelf veteraan: “De Invictus Games staan voor het overkomen van tegenslagen en daar sterker uit komen. Vorig jaar was Deloitte Australië betrokken bij de Invictus Games in Sydney, waar ontzettend positief op werd gereageerd. Dit jaar ondersteunen we vanuit Nederland de organisatie met projectmanagement en het neerzetten van een registratie- en accreditatiesysteem waar ook de aankomende jaren gebruik van kan worden gemaakt. De games zijn zo waardevol voor de deelnemers, dat wij het belangrijk vinden dat er nog vele edities van de Invictus Games zullen volgen”

De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en een breder begrip en respect te genereren voor degenen die hun land dienen of dienden. Ook zijn de Games bedoeld om vrienden en familie van de gewonde of zieke (ex)-militairen te waarderen. Deze Invictus Games in 2020 komen op een bijzonder symbolisch moment, namelijk als de wereld stilstaat bij de viering van 75-jarig vrijheid na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Met haar medewerkers en klanten zal Deloitte de aankomende maanden diverse projecten opstarten om de Invictus Games organisatie en deelnemers te helpen, zowel via de Deloitte Impact Foundation als via interne en externe bijeenkomsten. De Deloitte Impact Foundation stelt medewerkers van Deloitte in staat om hun kennis, energie en talenten pro bono toe te passen om een positieve impact te maken.

Over de Invictus Games Den Haag 2020

Van 9 - 16 mei 2020 wordt het Zuiderpark, Den Haag omgevormd tot het Invictus Games Park. 500 deelnemers uit 19 landen nemen deel aan tien adaptieve sportevenementen, vergezeld door 1.000 familie en vrienden. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor gewonde en of geblesseerde (ex)-militairen. De Invictus Games gebruiken de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en een breder begrip en respect te genereren voor de mannen en vrouwen die hun land dienen of hebben gediend.
Sinds de inaugurele Invictus Games in 2014 in Londen zijn de Invictus Games gehouden in Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018).