Derde Europese voetbalcompetitie vanaf 2021

UEFA heeft besloten om met ingang van het seizoen 2021-22 een derde Europese clubcompetitie te organiseren, naast de Champions League en Europa League.

Aan de nieuwe competitie, die als werktitel Europa League 2 heeft, zullen 32 clubs deelnemen. Het competitieformat wordt identiek aan de Champions League en Europa League, met acht poules van 4 clubs. De winnaar van de EL2 mag het daaropvolgende seizoen aan de Europa league deelnemen. Het aantal deelnemende clubs aan de Europa League wordt teruggebracht van 48 naar 32. Uiteindelijk zullen er dus 16 clubs meer Europees voetbal gaan spelen.
De wedstrijden gaan gespeeld worden op donderdag, net als de Europa League. De Champions League-wedstrijden blijven op dinsdag en woensdag staan. UEFA heeft de minimaal gegarandeerde financiële vergoeding voor deelnemende clubs aan de Europa League en de Europa League 2 verhoogd.

Hoe de precieze toelating van clubs is die mogen deelnemen aan de nieuwe competitie is nog niet bekend. Later zal ook de definitieve naam bekend worden en de commerciële strategie.