DHL wordt partner van Team Sunweb

Team Sunweb en DHL Express in Nederland gaan komende drie jaar een partnerschap aan waarin zij hun krachten bundelen op hun respectievelijke duurzaamheidsagenda’s.

Omdat DHL zich bewust is van de noodzaak van CO2-reductie heeft zij het GoGreen-programma ontwikkeld voor de portefeuille van milieuverantwoorde verzendopties. Team Sunweb zal het GoGreen-programma van DHL de komende jaren bevorderen.

Team Sunweb is ambassadeur van Trees for All; deze non-profitorganisatie zet zich in om wereldwijd meer bos te bevorderen en biedt compensatie voor koolstof door middel van duurzame bosprojecten. DHL verhoogt zijn engagement voor het milieu via het uitgebreide GoGreen-programma en als onderdeel van het programma werkt DHL nu samen met Team Sunweb, waarbij het team het programma en de bijbehorende producten promoot.

Als resultaat van deze samenwerking zal een percentage van de gerealiseerde CO2-reductie via het GoGreen-programma van DHL worden gebruikt voor het planten van bomen (bovenop het GoGreen-programma), wat prachtig de kracht symboliseert van Team Sunweb en DHL en hun gezamenlijke inspanningen om bijdragen aan een betere en groenere wereld. DHL werkt samen met Trees for All om bomen te planten in binnen- en buitenland. Daarnaast is het de bedoeling om bomen in Nederland te plaatsen in de provincie Limburg en de regio Dreiländer (Duitsland, België, Nederland) op iconische fietslocaties in Limburg, zoals het Tom Dumoulin Bike Park. De samenwerking werd vandaag aangekondigd bij de opening van het DHL GoGreen Service Center in Limburg. Dit servicecentrum werkt volgens de hoogste duurzaamheidsnormen binnen de DHL-organisatie.

Iwan Spekenbrink (CEO Team Sunweb) is erg blij om zo’n innovatief partnerschap te lanceren: “DHL is bereid om veel verantwoordelijkheid te nemen om een betere wereld te creëren en we zijn onder de indruk van het DHL GoGreen-programma. Door deze samenwerking zullen bewoners, bezoekers en onze ruiters (die dagelijks in Limburg trainen) actuele resultaten zien in hun dagelijks leven op die fietslocaties. We zijn dankbaar dat DHL ervoor kiest om deze bomen te planten op zulke iconische fietslocaties en daarmee het goede werk van Trees for All te ondersteunen om bij te dragen aan een gezonde en groene wereld, en we zijn dankbaar dat de Provincie Limburg en hun gemeenschappen bereid om dit te faciliteren. “

Ronald Leunisse (Managing Director DHL Express Nederland): “Deze samenwerking met Team Sunweb is een volgende stap op weg naar de meest duurzame logistieke dienstverlener ter wereld. Het is onze ambitie om in 2050 emissievrij te zijn in onze wereldwijde activiteiten. Om dat te bereiken, moeten we nu handelen. In Nederland stappen we op door te investeren in duurzame gebouwen, groene vloot en door slimme oplossingen te introduceren in onze laatste mijllevering. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk fietsen om onze pakketten te bezorgen. Met Team Sunweb delen we een wederzijdse passie voor fietsen en duurzaamheid en willen we het Nederlandse publiek vandaag inspireren om morgen kleine stappen naar een groenere wereld te maken. ”