TEAMKPN Sportfonds ondersteunt ritmische gymnastiek

Ook de ritmische gymnastiek van Jong Oranje kan in 2017 en 2018 op de steun van het TEAMKPN Sportfonds rekenen in haar deelname aan het EK in Boedapest.

Ton Dorlandt, voorzitter stichting Sponsorwerving Jong Oranje Ritmische Gymnastiek: "We zijn erg blij met de bijdrage vanuit het TEAMKPN Sportfonds. Met dit bijna 2-jarige traject willen we onze plek op het internationale wedstrijdtoneel weer opnieuw veroveren en het niveau van ritmische gymnastiek in Nederland naar een hoger plan tillen."

Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor de kleinere teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet als focussporten worden gezien en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2018 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen. Het fonds keerde eerder onder meer bedragen uit aan het nationale ijshockeyteam, het heren basketbalteam en de waterpoloheren van Oranje. Ook de volleyballers van Oranje zijn voor 2017 een bijzondere samenwerking aangegaan met TEAMKPN Sportfonds.