Eredivisie en BrandLoyalty gaan samenwerken

BrandLoyalty, wereldwijd marktleider in loyaliteitsprogramma’s voor de food-retailsector, heeft vandaag een overeenkomst getekend met Eredivisie Media & Marketing (EMM) voor een partnership met de Eredivisie.

De deal loopt tot 2021 en geeft BrandLoyalty exclusieve rechten om Eredivisie-gerelateerde loyaliteitsprogramma’s aan te bieden aan de Nederlandse retailmarkt. BrandLoyalty was tot en met 2018 co-sponsor van Team LottoNL-Jumbo, het gecombineerde schaats- en wielerteam.

De samenwerking komt voort uit de succesvolle relatie die eerder dit jaar is ontstaan bij de lancering van de voetbalplaatjesactie, een loyaliteitsprogramma gebaseerd op de Eredivisiespelers. Binnen dit loyaliteitsprogramma konden klanten van Albert Heijn plaatjes sparen van hun favoriete Eredivisiespelers en sterspelers uit het Nederlands vrouwenelftal.

Rick Swinkels, Chief eXperience Officer bij BrandLoyalty: “Onze programma’s brengen entertainment naar de winkelvloer en voegen iets toe voor klanten, wat zorgt voor verandering in hun koopgedrag. We zijn blij onze relatie met de Eredivisie te kunnen formaliseren en zo het Nederlandse voetbal middels loyalty met retail te verbinden. Met talrijke successen in de Nederlandse markt op onze naam, zijn we verheugd het aanbod voor onze retailklanten verder uit te breiden met spaarprogramma’s rondom de Eredivisie."

Directeur Eredivisie Alex Tielbeke: “Brandloyalty’s expertise in de retail- en loyaliteitsmarkt creëert nieuwe en uitdagende kansen voor de Eredivisie. We kijken ernaar uit de voordelen van deze samenwerking te delen met fans van de Eredivisie. De voetbalplaatjesactie is daarvan een uitstekend voorbeeld.”

Op de foto: Rick Swinkels (BrandLoyalty) en Alex Tielbeke (Eredivisie Media & Marketing).