Exact official sponsor WK Shorttrack 2024 in Rotterdam Ahoy

Softwareontwikkelaar Exact is dit jaar official sponsor van de World Short Track Championships 2024 (WK Shorttrack) welke worden gehouden in Rotterdam Ahoy van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart. De samenwerking vertegenwoordigt verbinding en biedt Exact een unieke gelegenheid om het merk te versterken en naamsbekendheid te vergroten.

“De wereldkampioenschappen Shorttrack zijn, op de Olympische Spelen na, het grootste shorttrackevenement ter wereld. Van jong tot oud en van amateurs tot professionals, sensatie op het ijs is iets waar veel mensen graag naar kijken”, vertelt Sophie Wildeboer, Chief Marketing Officer bij Exact. “Shorttrack is een uitdagende sport die gepaard gaat met inzicht, timing en tactiek. Snelheid, behendigheid en teamwork komen samen. Het vertegenwoordigt kenmerken die niet alleen relevant zijn voor de shorttrack wereld, maar ook voor ondernemend Nederland én Exact. Deze twee werelden brengen we graag samen en daarom zijn we trotse sponsor van het WK Shorttrack."

Bij shorttrack is het van groot belang om van tevoren te weten waar risico’s liggen, zodat je op een honderdste van een seconde kunt handelen. Door precies te weten waar je staat kun je op het juiste moment besluiten nemen en handelen. Dit geldt ook voor ondernemerschap. Beide vergt inzicht in je eigen kunnen. Zodat je kunt groeien en winnen. Deze sponsoring is een unieke kans voor de softwareontwikkelaar om het merk kracht bij te zetten en de naamsbekendheid te vergroten op een manier die bij het merk past.

Dit jaar wordt bij het WK Shorttrack gebruik gemaakt van de meest duurzame tijdelijke ijsbaan waarop ooit een wereldkampioenschap heeft plaatsgevonden. Een circulair systeem wordt gecreëerd om de ijsvloer tijdelijk te onderhouden, waar met name de warmte en het benodigde water voortdurend worden hergebruikt.

Een initiatief dat Exact omarmt. De softwareontwikkelaar neemt graag verantwoorde beslissingen en doet zaken met respect voor elkaar en de omgeving. Alleen op die manier gelooft het bedrijf van waarde te kunnen zijn voor zijn klanten, medewerkers, stakeholders en de samenleving.(Lees hier een uitgebreid interview over de duurzame ijsbaan met de KNSB, Daikin en TIG Sports)

De World Short Track Championships worden, sinds 1981, jaarlijks georganiseerd door International Skating Union (ISU). Dit jaar wordt de derde keer dat het evenement in Nederland plaatsvindt.

Naast de titelstrijd die losbarst, belooft het een event te worden met verschillende fan activiteiten en veel entertainment. Duizenden fans zullen het weekend van 15 tot en met 17 maart afreizen naar Rotterdam Ahoy om te genieten van de spannende wedstrijden. De WK Shorttrack zijn bij de NOS te volgen.