FILA nieuwe kledingsponsor NOC*NSF

FILA is de komende zes jaar de kledingsponsor van sportkoepel NOC*NSF en TeamNL.

In deze langjarige samenwerkingsovereenkomst met NOC*NSF verbinden beide partijen zich tot en met de Winterspelen van Beijing 2022 met TeamNL.FILA gaat zowel de kleding voor de uitzendingen van de Nederlandse teams naar de Olympische en Paralympische Spelen verzorgen, als die van nationale teams van bonden die deel uitmaken van TeamNL en open staan voor samenwerking met FILA.

Het betreft dan eerst en vooral de zogenaamde ‘off court’ kleding pakketten. FILA staat echter ook open om waar mogelijk de meer technische, ‘on court’ kleding van de TeamNL bonden te leveren. Het contract heeft alleen afspraken over het leveren van kleding en materialen en heeft geen directe financiële component, laat de CEO van FILA Dhr. Yoon, desgevraagd weten.

NOC*NSF is voor FILA het eerste Olympische Comité dat door het kledingmerk wordt gesponsord. Het bedrijf deed goede ervaringen op met de KNSB en het nationale schaatsteam en gelooft in de mentaliteit en de kracht van sport in Nederland. FILA is ook persoonlijke sponsor van Sven Kramer en van de Curlingbond.

De collectie die geleverd wordt betreft naast alle Olympische en Paralympische uitzendingen van TeamNL en de nationale delegaties van de deelnemende bonden ook grote nationale projecten als Olympic Moves en de Nationale Sportweek.Doelstelling van FILA en NOC*NSF is om TeamNL een eenduidige en herkenbare uitstraling te geven. Dat past volledig in het groeimodel van de bonden en NOC*NSF om de zichtbaarheid van TeamNL verder te versterken.

Reacties

Mr. Yoon, Chairman/CEO van FILA: "FILA is een bedrijf dat gelooft in de kracht van TeamNL. De wijze waarop Nederland de sport organiseert. Met een unieke basis voor talentgroei die ervoor zorgt dat een klein land bij de beste van de wereld thuis hoort, dwingt wereldwijd respect af."

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Met FILA hebben we een kledingpartner in huis die gelooft in de samenwerking die wij met bonden en het bedrijfsleven aangaan om gezamenlijk TeamNL te laten groeien en een duurzaam herkenbaar gezicht te geven. Zowel in Nederland als daarbuiten."

Bert van der Tuuk, CEO Sportconfex: "Sportconfex is sinds enkele jaren producent van FILA kleding. Onder meer het succes van de KNSB heeft FILA enthousiast gemaakt om ook NOC*NSF te gaan ondersteunen. Sportconfex is uitermate trots dat zij naast de KNSB de komende jaren ook de kleding van NOC*NSF voor onder andere de Olympische Zomer- en Winterspelen mag produceren onder het label van FILA."