Fortis beëindigt voetbalsponsorships

Fortis stopt als hoofdsponsor van de voetbalclubs FC Utrecht en Excelsior en als sponsor van Heerenveen.

Met Feyenoord wordt nog onderhandeld over verlenging van het contract, dat deze zomer afloopt. De verwachting is dat Fortis voor een periode van drie jaar zal tekenen. Het contract met FC Utrecht, dat aan het eind van het seizoen 2004-2005 afloopt, wordt gewoon uitgediend, laat Fortis weten. Los van de vraag of Fortis door wil als voetbalsponsor, staat voor het financiele concern vast dat het nog maar één club wil steunen. "Als we voetbal doen, zal het Feyenoord zijn'', laat directievoorzitter Van Ek van Fortis ASR weten.

Fortis, ontstaan in 2000, beheert in Nederland een groot aantal merknamen. De versnippering deed Fortis ASR, de verzekeringstak van het concern, begin december besluiten de merken Amev, Stad Rotterdam en Woudsend in de tweede helft van 2005 te laten opgaan in een nieuw bedrijf met een nieuwe naam

Algemeen directeur Martin Sturkenboom van FC Utrecht liet weten al maanden op de hoogte te zijn van de plannen van Fortis. Volgens het directielid verloopt de werving van een nieuwe sponsor redelijk positief. Simon Kelder, secretaris van Excelsior, gaf aan teleurgesteld te zijn, te meer omdat het bedrijf zou hebben aangegeven zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de Rotterdamse club uit de eerste divisie.

"Wij zoeken clubs met een Europese uitstraling", aldus een woordvoerder.
Fortis steekt ongeveer 7 miljoen euro in het sponsoren van voetbalclubs. Fortis sponsort ook de Belgische club Anderlecht.