Geen extra geld voor BankGiro Loterij wielerploeg

De wielerploeg van BankGiro Loterij maakt niet de overstap naar de elite van de profteams maar blijft komend seizoen een Trade Team II omdat de Sponsor Bingo Loterij geen extra geld vrijmaakt.

Manager Arend Scheppink heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven dat de hoofdsponsor alsnog met extra miljoenen over de brug komt die nodig zijn voor promotie. "Maar eerlijk gezegd acht ik die kans niet erg groot. Ik denk dat ze het geld voor de Sponsor Bingo Loterij gaan gebruiken om de schaatsploeg van Spaar Select over te nemen", vermoedt hij. De Sponsor Bingo Loterij nam dit jaar de BankGiro Loterij over. Toen hoopte Scheppink dat de organisatie daarmee meer armslag zou hebben en meer marketinggeld in het wielrennen zou steken. De loterij stopt 1,13 miljoen euro in de ploeg. Om de overstap naar de hoogste categorie wielerteams te maken zou er twee miljoen euro bij moeten.

De BankGiro Loterij is drie jaar actief in het wielrennen. De laatste twee jaar als hoofdsponsor van de ploeg. Co-sponsors zijn onder andere Batavus, Ago en Shimano.