Gouden Gids naamgever Eerste Divisie

De Gouden Gids wordt per 1 oktober de nieuwe hoofdsponsor van de Eerste Divisie.

Gouden Gids wordt 1 oktober de nieuwe hoofdsponsor van de Eerste Divisie. Vanaf die dag heet de competitie Gouden Gids Divisie. De overeenkomst loopt tot 30 juni 2003, met een optie op een derde jaar. Er is niet bekend gemaakt welk bedrag de nieuwe sponsor de KNVB zal betalen. In 1984 was Gouden Gids de eerste shirtsponsor van Feyenoord.
De Eerste Divisie was op zoek naar een titelsponsor van de competitie nadat de Toto eerder dit jaar de sponsoring beëindigde.

Gouden Gids heeft gekozen voor een contract als naamgever van de Eerste Divisie vanwege de landelijke uitstraling van deze competitie. Daarnaast hebben alle clubs uit de Gouden Gids Divisie een sterke regionale/lokale binding met supporters, die voor een belangrijk deel overeenkomt met het profiel en de belangstelling van de adverteerders en gebruikers van de Gouden Gids. Ook zal de overeenkomst worden gebruikt om via de clubs de bekendheid te vergroten van de internetsite www.goudengids.nl .

In het collectieve contract met de clubs is bepaald dat een deel van het sponsorgeld zal worden gestoken in de schoolopleiding van jeugdige voetballers zoals huiswerkbegeleiding en studie-advisering. Eveneens is overeengekomen dat er gezamenlijke internetactiviteiten zullen worden ontwikkeld voor de promotie van de clubs en de Gouden Gids Divisie.