Heineken en NOC*NSF op zoek naar olympische helden

Over zo’n zes maanden gaan de Olympische Zomerspelen in Tokyo van start. NOC*NSF en Heineken starten vandaag, in samenwerking met HR-partner Adecco, de werving van de crew voor het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House.

Koks, keukenhulpen, obers, tappers, techneuten, gastheren en dames maar ook beveiligers zijn van harte welkom om zich aan te melden voor een onvergetelijke ervaring; kost en inwoning, vlucht, een pas voor het OV en dit alles in een fantastische atmosfeer. Ja, er moet ook gewerkt worden. En hoe! Het is soms net topsport. Enthousiastelingen kunnen zich tot maandag 3 februari aanmelden via www.adecco.nl/tokyo . In maart vinden de selectiedagen plaats en in april wordt bekend gemaakt welke crewleden in juli naar Tokyo mogen afreizen.
Voor het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House zijn in totaal zo’n honderd horecamedewerkers, technici en logistieke talenten nodig.

De allereerste crewleden zijn al bekend; voormalig olympisch judoka Edith Bosch gaat namens NOC*NSF mee als coach voor de crew die in het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House aan de slag gaat. Edith: "Ik vind het meer dan fantastisch om er, weliswaar op een totaal andere manier dan bij de vorige vier edities, weer bij te zijn op de Olympische Spelen. Nu niet op de judomat maar achter de schermen. Maar vergis je niet: ook dat is topsport! Ik weet hoe belangrijk een team is om tot topprestaties te komen en hoe je van een team een topteam maakt. Vanuit mijn ervaring als coach ga ik daar richting aan geven en de mensen van het TeamNL Center en het Holland Heineken House inspireren en begeleiden in hun samenwerking en eigen ontwikkeling. Dat gaat zeker bijdragen aan de teamprestaties van deze crew.”

Ex-tophockeyster, tv-presentatrice en verslaggeefster Hélène Hendriks neemt de presentatie van alle huldigingen in het Holland Heineken House voor haar rekening. Al een kwart eeuw hét moment waar vrijwel iedere sporter na het laatste fluitsignaal of finishlijn naar uitkijkt als er een unieke prestatie is geleverd.
"Echt een prachtig podium om te mogen werken", aldus Hélène. "Het mag geen verrassing zijn dat voor mij, met mijn brede sport achtergrond, hier alles samenkomt. Dit is echt uniek. Ik zie enorm uit naar de interactie met onze olympische helden en al die Oranjefans in het huis maar ook thuis. Hier wil je bij zijn en dat kan ook! Naast Edith en mij hebben we dus nog zo’n honderd mensen nodig om alles gesmeerd te laten lopen. Ik zou het wel weten".