Holland Heineken House wordt Braziliaanse Urban Beach Club

Het thema voor het Holland Heineken House 2016 is Urban Beach Club, geïnspireerd op de lokale cultuur en invloeden in Rio de Janeiro.

Het Holland Heineken Huis, gelegen in het hart van de stad en vlakbij Ipanema beach, is tijdens de Olympische Spelen de plek voor Nederlandse en internationale bezoekers om te genieten van sport, de successen van TeamNL te vieren en legendarische Oranje momenten te beleven. Voor het design van het huis heeft Heineken een nauwe samenwerking gezocht met de Amsterdamse horecaondernemer Casper Reinders en interior designer Thijs Murré.

Niels Grevenstuk, projectleider Holland Heineken House: "Voor het thema van het Holland Heineken House hebben wij ons laten inspireren door het gastland van deze Olympische Spelen. Het ontwerp is een samensmelting van de lokale cultuur en een eerbetoon aan de Nederlandse sporthelden. Deinrichting hebben wij zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. Wij kijken nu al uit naar de opening en hopen onze gasten een fantastische tijd te bezorgen.”

Fanzone

Het Holland Heineken House bestaat onder meer uit een grote fanzone met diverse horeca outlets en de medal celebration hall. Overdag kunnende bezoekers sporten en de wedstrijden op grote schermen bekijken. ’s Avonds worden de medaillewinnaars gehuldigd en treden de beste Nederlandse artiesten en DJ’s op.
Het buitenzwembad is het hart van de fanzone van het Holland Heineken House.Overdag kunnen bezoekers hier sportclinics volgen en op grote schermen de wedstrijden van de Nederlandse sporters volgen. Oud-sporters en Olympiërs verzorgen daarbij de voorbeschouwing en het commentaar. In de fanzone zijn verschillende horeca gelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een koud Heineken bier en pure lokale producten. In het Bakery Cafe aan het zwembad serveren de speciaal opgeleide barista’s koffie, een juice of yoghurt met vers fruit.
Heineken en NOC*NSF ontvangen hun gasten in het Olympic Club Restaurant in de sfeervolle tuin van het Holland Heineken House. Op de eerste verdieping bevindt zich de Olympic Club Bar, omringd door een veranda met prachtig uitzicht.

De opbouw van he Holland Heineken House start volgende maand. Op 4 augustus is de feestelijke opening van de 13de editie van het Holland Heineken House, het huis sluit direct na de sluitingsceremonie op 21 augustus. Er zijn voor de hele periode nog kaarten te koop via www.hollandheinekenhouse.nl/ti...