IKO Insulations hoofdsponsor nieuwe schaatsploeg

IKO Insulations is de nieuwe hoofdsponsor van het schaatsteam dat onder leiding staat van de trainers Erwin en Martin ten Hove. Het internationale bedrijf in isolatiematerialen, dakbedekking en waterdichting verbindt zich voor meerdere jaren aan het team waar ook Marije Joling onderdeel van uitmaakt.

IKO Insulations heeft de intentie om tot en met de spelen in Peking in 2022 hoofdsponsor te zijn van de ploeg. Team IKO komt voort uit het project Team Victorie dat in het pr&-Olympische seizoen 2016/2017 is ontstaan, maar door gebrek aan sponsors na dat seizoen werd opgeheven.

Team IKO zal voor het huidige seizoen 2017-2018 nog geen merkenteamlicentie aanvragen maar wil dat in de toekomst wel. "Vanaf 2018-2019 mikken we wel op een merkenteam dat structureel meedoet aan de grote internationale wedstrijden, inclusief merkenteamlicentie", legt Martin ten Hove uit op Schaatsen.nl.
Broer Erwin: "We zullen echter altijd jonge talenten koppelen aan de toppers zodat er een ideaal opleidingstraject staat voor de komende jaren. Wij verwachten dat het schaatslandschap na de Spelen van 2018 wel eens flink kan gaan veranderen, wij zijn er dan ook trots op dat wij stabiliteit en zekerheid kunnen bieden voor de langere termijn."

Ook kledingsponsor Forte Sportswear heeft zich verbonden aan Team IKO.