ISU kiest Infront als mediarechtenpartner

De International Skating Union (ISU) heeft Infront gekozen als de mediarechtenpartner voor de komende vier seizoenen.

De overeenkomst, die loopt van 2019/20 tot en met 2022/23, versterkt de leidende positie die Infront heeft als de commerciële partner van alle zeven Olympische wintersportfederaties.

De overeenkomst betreft alle wereldwijde mediarechten met de uitzondering van Canada, China, Japan, Korea en VS voor de belangrijkste ISU-events: de jaarlijkse WK’s en EK’s langebaan schaatsen, shorttrack schaatsen, kunstrijden en synchroon schaatsen. De overeenkomst omvat ook alle World Cup en Grand Prix competities in deze disciplines. In totaal heeft Infront de rechten voor meer dan 120 evenementen gedurende de vierjarige periode voor traditionele uitzendrechten en de rechten voor digitale kanalen.

ISU President Jan Dijkema zei: “Schaatsen heeft een wereldwijd appeal en het aan nieuwe en bestaande fans laten zien welke spannende momenten alle schaatsdisciplines hebben is een van onze belangrijkste doelstellingen. Met Infront hebben we een partner met dezelfde passie voor de sport als ISU. Het onderstreept onze doelstellingen om onze evenementen naar nieuwe hoogten te brengen, inclusief een groeiende focus op digitale kanalen voor een jonger publiek. Ik kijk er naar uit om met Infront samen te werken en de sport naar nieuwe markten uit te breiden.”

Foto: Getty Images