Jumbo-Visma werkt samen met Garmin

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma heeft in Garmin een nieuwe partner gevonden. De formatie van coach Jac Orie zal de komende drie jaar gebruikmaken van de producten van één van de grootste fabrikanten van gps-apparaten en sporthorloges ter wereld.

Schaatsers zoals olympisch kampioenen Sven Kramer, Kjeld Nuis en Carlijn Achtereekte krijgen de beschikking over een Garmin GPS-smartwatch, een hartslagband en een fietscomputer. In het laatste geval gaat het om de Garmin Edge 830, die eerder deze maand wereldwijd werd geïntroduceerd. Deze GPS-fietscomputer met touchscreen heeft een batterijduur van maximaal 20 uur), prestatiemeting (zoals VO2-max, hersteltijden en trainingsbalans), navigatiefuncties en diverse veiligheids- en awarenessfuncties, zoals ongevaldetectie.
Daarnaast zal de ploeg gebruik gaan maken van een sporthorloge met geavanceerde trainingsfuncties, de Forerunner 245 Music, en de nieuwste DUAL hartslagband. Naast uitstekende multisportfuncties beschikt deze GPS-smartwatch over diverse health/wellness-functies zoals 24/7 stressmeting en slaapmonitoring.

Coach Orie reageert verheugd op het nieuwe partnership. "Ik ben blij dat Garmin onze nieuwe partner wordt. We werken in dit team volgens het credo 'meten is weten', dus het is belangrijk dat alle inspanningen van onze sporters goed worden gemonitord. Met de producten van Garmin gebeurt dat. Het is onmisbaar trainingsmateriaal."

"Wij zijn enorm trots dat we de komende jaren Orie en de individuele teamleden mogen ondersteunen op weg naar de Olympische Spelen van 2022", aldus René Dijk, productmanager bij Garmin Nederland. "Ons motto is #BeatYesterday. Met onze producten en de data die Team Jumbo-Visma tijdens zowel de zomer- als wintertrainingen kan tracken, hopen we dat iedere sporter en het team als geheel beter en efficiënter zal presteren dan de dag van gisteren."