Jupiler verlengt sponsoring Jupiler League met drie jaar

Jupiler heeft het naamgevende sponsorcontract met de Eerste Divisie met drie jaar verlengd. Het Belgische biermerk is al sinds het seizoen 2006/2007 hoofd- en naamgevend sponsor van de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Met de verlenging maakt Jupiler de twaalf jaar vol. De verlenging met drie jaar is overigens opmerkelijk omdat afgelopen twee jaar de sponsoring steeds maar met een jaar werd verlengd. AB InBev laat weten dat ze samen met de CED nog veel kansen zien voor verdere ontwikkeling van de Jupiler League. De nieuwe overeenkomst behelst daarom naast de gewoonlijke financiële componenten ook afspraken om gezamenlijk de Jupiler League verder door te ontwikkelen en nóg interessanter te maken voor kijkers.

Erik Soeteman, Marketing Manager Nederland bij Anheuser-Busch InBev: "Vanuit AB InBev zien wij de Jupiler League als een zeer sterk platform om ons merk uit te dragen. De Jupiler League onderscheidt zich ons inziens door strijd en passie. Mannen die strijden voor elke bal en supporters die hun clubs hartstochtelijk naar voren schreeuwen. Juist dit karakter van de Jupiler League spreekt ons erg aan.”

Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, is verheugd met de nieuwe verbintenis: "We kijken ernaar uit om samen met Jupiler verder te bouwen aan de competitie waarin men de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen. Zowel op het veld, als daarbuiten. Dat is de essentiële rol van de Jupiler League binnen de voetbalpiramide en het is fantastisch dat we daar met Jupiler meerdere seizoenen de focus op kunnen leggen.”

Behalve sponsor van de Jupiler League is Jupiler ook als biersupplier partner van verschillende betaald voetbalclubs, waaronder Ajax, Excelsior, FC Eindhoven, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle, FC Dordrecht en Sparta Rotterdam.