Kampong en Rabobank geven nieuwe invulling aan verlengde samenwerking

De Utrechtse sportvereniging Kampong en de coöperatieve Rabobank sluiten een nieuw meerjarig contract tot 2024. Kampong wordt daarbij inspiratiecentrum, broedplaats en living lab voor de meeste gezonde sportvereniging in Nederland. Samen nemen Rabobank en Kampong een belangrijke stap in de ambitie om de Nederlandse jeugd in 2040 het gezondste van de hele wereld te laten zijn.

Energydrinks, chocoladerepen, broodjes kroket. Het verschil tussen het gezonde bewegen op het sportveld en het ongezonde voedsel in een clubhuis is enorm. Kampong en Rabobank nemen nu samen hun verantwoordelijkheid door gezonde voeding in het clubhuis te laten winnen. Via het gezamenlijke maatschappelijke project willen beide partijen een voorbeeld zijn voor álle sportverenigingen in Nederland. Het doel: gezond leven door beweging én duurzame en gezonde voeding.

"De gezonde vereniging past bij de voortrekkersrol die wij graag vervullen’, aldus Sandra van Loon voorzitter van de Federatie SV Kampong. "Fijn om een partner als Rabobank te hebben die het initiatief neemt om hier gezamenlijk in op te trekken. Met steun van Rabobank toveren we ons clubhuis om tot een ‘experience centre’ of ‘Living Lab’. Dat biedt een schone, aantrekkelijke en vooral gezonde omgeving aan sporters en publiek. Via een vernieuwde keuken en bar willen we leden en bezoekers van Kampong bekend maken met en inspireren tot nieuwe gezonde en duurzame eetgewoontes. Denk aan voeding van producenten uit de regio. Daardoor is de herkomst ervan bekend en verlagen we de CO2-uitstoot omdat het voedsel minder kilometers hoeft af te leggen. Een inspirerende plek voor andere verenigingen, maar we staan ook open voor studenten die deze plek als onderzoeksplek voor duurzame en gezonde voeding willen gebruiken."

Naast Kampong Hockey is ook Kampong Voetbal erg enthousiast, aldus Frank van Heusden, bestuurslid sponsoring & communicatie. "Veel van onze leden zijn betrokken bij dit thema. Wij gaan dan ook graag samen met hen aan slag om de gezonde en duurzame vereniging vorm te geven."

Verduurzamen via kennis en netwerk

Rabobank levert een actieve bijdrage aan het verbeteren van de welvaart en het welzijn van mensen in de regio Utrecht. Duurzame en gezonde voeding is daarbij één van de speerpunten van de bank. ‘De Rabobank is groot geworden door food & agri. We helpen organisaties als Kampong graag te verduurzamen door onze kennis en netwerk ter beschikking te stellen’, aldus directievoorzitter Rients Schuddebeurs van Rabobank Utrecht. De bank heeft al een jarenlange sponsorrelatie met Kampong Hockey en sluit nu ook een samenwerking met Kampong Voetbal.

De samenwerking past in het streven van NOC*NSF en 20 gezondheidsorganisaties dat Nederland in 2040 de gezondste jeugd van de wereld heeft. ‘Wij sluiten ons graag aan bij deze ambitie’, onderstreept Rients Schuddebeurs. ‘Kampong maakt met dit kansrijke initiatief een fantastisch statement. In een stad als Utrecht waar Healthy Urban Living een speerpunt is en de kennis van de universitaire medische centra op loopafstand aanwezig is, kan een club als Kampong een voorbeeld zijn voor velen. De ingrediënten zijn gezonde voeding, korte voedselketens met ingrediënten uit de regio en investeren in de jeugd. Dit samenwerkingsverband is wat ons betreft een overtreffende trap van klassieke sponsoring, zoals geld geven in ruil voor zichtbaarheid. We werken samen aan een duurzamere samenleving."

Lees ook de artikelen over de Gezondste Generatie in het laatste nummer van Sponsorreport dat hier gratis is te lezen.