KIA sponsort Davis Cup

Autobedrijf KIA Motors is tot en met 2005 international sponsor en official carsupplier van de Davis Cup.

Het sponsorship start dit weekend, als de eerste competitieronden in de Davis Cup worden gespeeld. Het autobedrijf is onderdeel van de Hyundai Automobile Groep en heeft zijn Europese hoofdkantoor in Eschborn, Duitsland.

"We zijn blij om deel uit te maken van de Davis Cup als een van de meest bijzondere internationale sportevenementen met een geweldige historie", zei vice-president Jean-Charles Lievens van KIA. "We zullen ons blijven profileren als een jong, sportief en hoogstaand kwaliteitsmerk en tennis weerspiegelt deze merkwaarden perfect. We denken dat deze samenwerking een belangrijke stap is in onze herpositionering in Europa en Afrika."

KIA is al actief in tennis. Zo verlengde men onlangs de sponsoring van het Australian Open tot en met 2008 en is men sponsor van Andre Agassi.
Naast KIA zijn BNP Paribas (titelsponsor), Adecco, Hugo Boss en Ajilon international sponsors van de Davis Cup. Wilson en Colt Telecom zijn de officiële partners van de serie tenniswedstrijden.

Aanstaand weekend speelt het Nederlandse Davis Cup Team zijn eerste wedstrijd in de Davis Cup tegen Zwitserland. Kia zal gedurende de wedstrijd op diverse wijze aanwezig zijn. Zo zal het logo van Kia onder andere te zien zijn aan de zijkanten van het veld middels boarding. Ook zal het merk oranje vlaggen met daarop de naam van het bedrijf uitdelen aan het publiek. De Nederlandse importeur zorgt ook voor het vervoer van teams en officials. In totaal worden hiervoor 14 Kia's ingezet."