KLM houdt “bescheiden” rol bij Dutch Open

Het meest prestigieuze golftoernooi van Nederland wordt ook dit jaar gespeeld onder de naam Dutch Open. KLM, naamgevend sponsor sinds 2004, heeft opnieuw gekozen voor een meer bescheiden rol en is net als vorig jaar, samen met ING Private Banking en TCS, als business partner aan het toernooi verbonden. Het Dutch Open is een van de oudste toernooien van de European Tour en wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports.

Het 102de Dutch Open verhuist dit jaar naar de nieuwe datum van 26-29 mei. Het golftoernooi, dat onderdeel is van de DP World Tour, wordt wederom gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het Dutch Open 2022 maakt voor het eerst deel uit van de ‘Open Qualifying Series’ en geeft drie spelers rechtstreeks toegang tot het oudste Major: The Open 2022, dat dit jaar zijn 150ste editie beleeft.

De Nederlandse organisatie gaat ervan uit dat de nieuwe datum een positief effect zal hebben op het deelnemersveld. “Het Amerikaanse seizoen eindigt eind augustus en dan pakt de European Tour uit met hun grootste toernooien, met om het jaar de Ryder Cup en eens in de vier jaar de Olympische Spelen. Veel spelers blijken in september spaarzaam met hun energie om te gaan,” aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “In mei zijn we een betere optie voor de topspelers en daar willen we van profiteren.”

Een direct voordeel van de nieuwe datum is dat het Dutch Open dit jaar onderdeel zal uitmaken van de Open Qualifying Series, waarbij drie exclusieve plaatsen te verdienen zijn voor het oudste Major, The Open 2022, dat dit jaar zijn 150ste editie beleeft op St. Andrews in Schotland.

Sinds 2014 heeft de R&A, organisator van The Open, de continentale kwalificatietoernooien afgeschaft en prestigieuze toernooien aangewezen waar spelers de drie startplekken kunnen verdienen. “Het is een grote eer om samen met het Irish Open en het Scottish Open het Europese continent te mogen vertegenwoordigen in deze kwalificatie,” zegt Slooter trots. “Wij zien dit toch als een waardering voor de kwaliteit en beleving van het Dutch Open sinds het prille begin van de Tour."

Foto: Getty Images / Dutch Open