KNWU sluit nieuw partnership af met Fast Forward Wheels

De KNWU gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Fast Forward Wheels. De uit Zwolle afkomstige wielerfabrikant gaat de Nederlandse baanselectie en de para-cycling baanselectie voorzien van wielen. De vijfjarige overeenkomst gaat in per januari 2020 met als doel om de beste en snelste wielen te produceren voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

“Ik ben heel blij met het nieuwe partnership met Fast Forward Wheels", zegt Thorwald Veneberg, Algemeen Directeur van de KNWU. "Zij voorzien al meerdere jaren verschillende professionele wielerploegen van topwielen en brengen veel kennis en ervaring mee. Een ander belangrijk aspect is dat onze nieuwe partner ook de talenten gaan voorzien van wielen. Samen met de atleten en Fast Forward Wheels kijk ik er naar uit om de volgende stap te zetten om de beste mogelijke wielen te ontwikkelen.”

Jacco Zijderveld, Directeur Fast Forward Wheels: ”Wij kijken uit naar de samenwerking met de KNWU om de snelste en beste wielen te ontwikkelen die een bijdrage moeten leveren in de jacht op goud voor de Olympische Spelen in Parijs. Uiteindelijk willen we iedereen sneller laten gaan door de doorontwikkelde wielen ook commercieel aan te bieden.”

FFWD Wheels is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in en volledig gefocussed op het ontwikkelen en bouwen van hoogwaardige wielen voor racefietsen, triatlonfietsen en baanfietsen.

Foto: Leon van Bon