KPMG en Johan Cruijff Arena breiden samenwerking uit

KPMG en Johan Cruijff ArenA breiden hun samenwerking uit met een nieuwe vijfjarige verbintenis.

De overeenkomst is er onder meer op gericht om de ArenA te versterken bij de verdere ontwikkeling van haar innovatiekracht. Daarnaast gaan KPMG en de Johan Cruijff ArenA vanuit een fieldlab concepten ontwikkelen om stadions en steden wereldwijd slimmer en duurzamer te maken. Sinds een aantal jaren kent de Johan Cruijff ArenA een succesvol living lab, waar samen met partners zoals de gemeente Amsterdam ideeën en technologieën worden ontwikkeld en getest die leiden tot innovatieve smart stadium & city-oplossingen, op het gebied van mobiliteit,bereikbaarheid, crowd management, leefbaarheid, inclusiviteit en duurzaamheid, maar ook op het gebied van veiligheid en digitalisering.

Door de samenwerking met KPMG is de Johan Cruijff ArenA in staat haar innovatie-ecosysteem verder te versterken en toepassingen te ontwikkelen die beleving van bezoekers van het stadion vergroten. Daarnaast wordt het mogelijk de living lab-mogelijkheden internationaal te schalen en kunnen de stadion en smart city consulting services worden uitgebreid. KPMG ondersteunt de opschaling van de innovatie in en rondom het stadion en de ontwikkeling van de strategie en de governance van de ArenA. Om de schaalvergroting te realiseren zet KPMG haar internationale netwerk open.

De Johan Cruijff ArenA is door de samenwerking bovendien in staat te transformeren naar een meer datagedreven organisatie. KPMG en de Johan Cruijff ArenA voeren sinds 2015 innovatieprojecten uit in het Johan Cruijff ArenA ecosysteem. Momenteel wordt onderzocht hoe de inzet van het innovatie lab in de Johan Cruijff ArenA kan bijdragen aan het vinden – en testen van oplossingen voor de anderhalve meter samenleving en de “back-to-normal” aanpak in de huidige omstandigheden met COVID19.