"KPN stopt hoofdsponsoring KNSB en start eigen ploeg"

KPN zou na de Olympische Spelen van volgend jaar in Pyeongchang willen stoppen als hoofdsponsor van schaatsbond KNSB. Dat meldt De Telegraaf. Het telecombedrijf zou wel geïnteresseerd zijn in een eigen schaatsploeg.

Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN, laat aan Sponsorreport weten dat KPN nog in gesprek is met de KNSB over de nieuwe overeenkomst na 2018 en dat alle opties daarin worden besproken, van de breedte tot de top. In die opties worden ook alle stakeholders in het schaatsen meegenomen. Volgens Versteegen zijn er nog geen onherroepelijke besluiten genomen.

KPN stapte in 2010 als hoofdsponsor van de KNSB in het schaatsen als opvolger van AEGON. Afgelopen jaren werd het langebaanschaatsen en al de verschillende schaatsdisciplines breed omarmd.
KPN zou volgens De Telegraaf wel betrokken willen blijven bij de schaatsbond, maar tegen een aanzienlijk lager bedrag dan de meer dan vijf miljoen euro die nu jaarlijks wordt overgemaakt. Gedacht wordt aan een halvering van de bijdrage. De stap om de positie met de KNSB aan te passen is niet vreemd gezien de te verwachtte uitbreiding van KPN in de samenwerking met NOC*NSF. Door niet meer als hoofdsponsor dominant aanwezig te zijn in het schaatsen, zou dat ook mogelijkheden moeten bieden voor andere partijen om makkelijker bij de KNSB in te stappen waardoor er een breder (financieel) draagvlak voor het schaatsen ontstaat.

Sven Kramer

Inmiddels heeft Sven Kramer tegenover de NOS bevestigd dat hij is benaderd door KPN over de ideeën rondom een KPN schaatsteam. Kramer, wiens contract na de spelen met LottoNL-Jumbo afloopt, houdt alle opties open. Of de ploeg er ook echt gaat komen is vooralsnog onduidelijk. Coach Jac. Orie laat op schaatsen.nl weten dat hij de timing van KPN over het benaderen van KPN van Sven Kramer voor een nieuwe ploeg ''bijzonder'' vindt.