Nevobo neemt afscheid van ilionx en DELA

Eind 2020 komt er een einde aan de samenwerking tussen Nevobo en de sponsors ilionx (Nederlands vrouwenteam) en DELA (beachvolleybal).

ICT-dienstverlener ilionx werd in december 2015 gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands vrouwenteam. Na het succesvol verlopen EK van 2015 in eigen land (zilveren medaille), stond Oranje op het punt om de stap naar de absolute wereldtop te zetten. Een perfect moment om als hoofdsponsor in te stappen.
De band tussen ilionx en de volleybalsters was altijd sterk en vol wederzijds respect. Dat gold ook voor de samenwerking tussen de Nevobo en ilionx. In 2017 werden de ICT-dienstverlener en de volleybalbond letterlijk buren toen de Nevobo haar nieuwe kantoor op businesspark Papendorp in Utrecht betrok. In 2018 verlengde ilionx de sponsoring met twee jaar. ilionx en de staf van het Nederlands vrouwenteam werken gezamenlijk aan innovaties op het gebied van datagebruik in het volleybal. Deze projecten wordt ook in het nieuwe jaar samen voortgezet.

Wiebe de Boer, mede-oprichter ilionx: “We zijn eind 2015 gestart met het sponsoren van de Nederlandse volleybalsters omdat we werden gegrepen door de dynamiek, de passie en de snelheid van de sport. Daarin herkenden we ook veel van hoe wij zelf met ons eigen bedrijf bezig waren. En dan met name hoe het plezier, de kracht en weerbaarheid van een team in combinatie met de individuele wil om te winnen tot succes kan leiden. Wij waren als organisatie ook in die tijd groeiende met grootse plannen. Volleybal sloot daar als sport met een hoog ‘samen’ gehalte perfect bij aan.”
“We kijken met zeer veel trots terug op een periode waarin we enorm hebben meegeleefd en vooral genoten van de vele prachtige wedstrijden. De verbondenheid met het team voel je in onze gehele organisatie. We bedanken het Nederlands team en de bond voor de fantastische tijd die we de afgelopen jaren hebben gehad en wensen het team een mooie nieuwe hoofdsponsor toe.”

DELA stopt ook

In juni 2017 gingen de Nevobo en uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA een tweede huwelijk aan voor drie jaar. De bond en DELA kenden elkaar al door en door omdat de coöperatie uit Eindhoven van 2006 t/m 2015 succesvol het Nederlands vrouwenteam ondersteunde. In de tweede periode koos DELA er voor om het beachvolleybal breed te omarmen. De grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België ging zowel de topsportteams- en evenementen als het omvangrijke breedtesportcircuit ondersteunen.
Kort na de presentatie was DELA al naamgever van het DELA Beach Open in Den Haag, het World Tour toernooi dat werd gespeeld in de buitenlucht van Sportcampus Zuiderpark.

In 2018 en 2019 vond er opnieuw een DELA Beach Open plaats, maar ditmaal werd het World Tour toernooi binnen in de Sportcampus Zuiderpark gespeeld. DELA en Den Haag hadden een internationale primeur; nooit eerder in de geschiedenis van het beachvolleybal werd een toernooi op het allerhoogste niveau indoor gespeeld. Ook het moment, vlak na oud en nieuw, was uniek.

Het hoogtepunt in Nederland moest nog komen toen in 2018 in vier steden (Apeldoorn, Utrecht, Rotterdam en Den Haag) het DELA EK Beach werd georganiseerd. Dit continentale kampioenschap was onderdeel van een bijzonder drieluik. Gelijktijdig met het EK Beachvolleybal organiseerden de Nevobo en partner TIG Sports ook het WK Zitvolleybal en het EK Volleybal voor mannen onder de 20 jaar. Zo werd er ruim anderhalve week in heel Nederland beachvolleybal, zitvolleybal en volleybal op topniveau gespeeld.

Tijdens de sponsorjaren van DELA groeide ook de DELA Eredivisie uit tot een steeds prominentere competitie. Mede dankzij de inspanningen van organisator Sportworx werd de professionaliteit en de uitstraling van de Eredivisietoernooien drastisch vergroot.

Martin de Jong, directeur coöperatie & verzekeren bij DELA: “Met trots kijken we terug op het partnership met de Nevobo. In de afgelopen vier jaar zagen we beachvolleybal in Nederland steeds groter worden met als hoogtepunt de gouden plak van Sanne en Madelein op het EK in eigen land. Bijzonder was ook het jaarlijkse DELA Beach Open; mooi dat ook in de winter een manier werd gevonden om met elkaar een toernooi op het hoogste niveau te spelen. We hebben daarnaast met bewondering gezien hoe alle spelers zich met volle energie inzetten voor hun droom, de Olympische Spelen. Wij willen iedereen danken voor hun inzet en blijven met een warm hart de verdere ontwikkelingen van het beachvolleybal volgen.”