NewCold nieuwe hoofdsponsor Bobsleebond

De Bob en Sleebond Nederland heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in NewCold, een logistiek bedrijf voor gekoelde opslag. Het bedrijf heeft zich tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 aan de bond verbonden, met de optie het contract te verlengen tot en met de Winterspelen van Milaan in 2026.

Bram Hage, CEO, Piet Meijs, Vice President Business Development, beiden NewCold, en Wim Noorman, voorzitter van de BSBN, en technisch directeur Vincent Kortbeek hebben dinsdag de overeenkomst ondertekend op het Bredase hoofdkantoor van NewCold. De overeenkomst komt op een goed moment voor de bobsleebond, aangezien de viermansbob geen A-status heeft en dus geen financiële steun ontvangt van sportkoepel NOC*NSF.

Piet Meijs namens NewCold: “De pijlers van ons bedrijf zijn innovatie, vertrouwen, wendbaarheid en automatisering. Dat zijn beginselen die we ook bij de topsporters, van skeleton tot bobsleeën, herkennen en dat spreekt ons aan. Zij willen ook doorlopend innoveren met hun materiaal. Vertrouwen in eigen kunnen speelt voor hen een grote rol bij iedere afdaling, zowel voor de individuele sporter, maar ook voor een bobsleeteam. Wendbaarheid, zonder daarbij de kanten te raken, behoeft geen verdere uitleg. Hoewel dit een niet-mechanische sport is en automatisering wellicht niet direct zichtbaar is, zit dat wat ons betreft in het hele proces. Voortdurend perfectioneren van de start en de afdaling is ook een automatiseringsproces. Tenslotte voelen we ons allemaal het meest thuis in een koude omgeving.”

Wim Noorman, voorzitter van de Bob en Sleebond Nederland: “NewCold biedt ons als bond de mogelijkheid om verder te professionaliseren. Het geeft de bond meer financiële armslag en daardoor kunnen we bijvoorbeeld meer investeren in talentontwikkeling, waarvoor Sybren Jansma de verantwoordelijkheid op zich neemt. Bovendien heeft TEAMKPN Sportfonds de overeenkomst met team Ivo de Bruin verlengd.”

Stuurman Ivo de Bruin, is happy met de nieuwe samenwerking met NewCold. “Dit is prachtig in aanloop naar de Spelen. Het biedt ons onder meer de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe seizoen een maand lang naar China te gaan om daar op de Olympische baan af te dalen in trainingen en een World Cup. Bovendien kunnen we onze eigen sleeën meenemen. Daar hangt een pittig prijskaartje aan, maar dat kunnen we nu aan, mede dankzij NewCold. Bovendien kunnen we komende zomer veel meer trainen in Duitsland, Canada of Letland. Als team kunnen we nu een paar honderd ‘duwtjes’ realiseren en dat is belangrijk voor de stroomlijning en efficiëntie.”

Sybren Jansma, die als bobsleeër deelnam aan de Winterspelen van 2006, 2010 en 2014, treedt toe tot het bestuur en neemt de talentontwikkeling voor zijn rekening: “Het is mooi dat NewCold zich aan de bond heeft verbonden en daarbij een optie heeft tot en met de Spelen van 2026. Ik stort me ook op die periode voor met name de talentontwikkeling. We moeten nu al bouwen richting 2026. In 2022 ga ik in eerste instantie op zoek naar talent die al een versterking en verbreding kan zijn voor het huidige team. Het team van Ivo de Bruin, Karlien Sleper en Kimberley Bos zijn daarbij nu al de visitekaartjes van de bond.”

Foto: BSBN

Kimberley Bos

Kelderman Bouw heeft de sponsorovereenkomst met topsportster Kimberley Bos verlengd met twee seizoenen. De Edese skeletonster weet zich tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022 verzekerd van extra steun van Kelderman, want algemeen directeur Hans Koopman liet haar tevens weten de sponsorbijdrage te verdubbelen.

Kelderman Bouw is al sinds 2018 hoofdsponsor van Kimberley Bos. ‘Sportgek’ Hans Koopman, zag de Edese bij de Olympische Spelen van Pyeongchang op tv en werd direct ‘gepakt’ door haar topsportmentaliteit en onbevangenheid. "Ik ben zelf ook fanatiek schaatser en zou ook naar Zuid-Korea gaan om de Spelen als supporter te bezoeken. Maar door een ongeluk belandde ik vlak voor vertrek in het ziekenhuis. Ieder nadeel heeft z’n voordeel, want daardoor heb ik wel alle races van Kimberley kunnen zien”, aldus Koopman, die na die tijd met Kelderman Bouw een betrokken sponsor van Bos werd. ,,Mooi om als Edes bedrijf een Edese topsporter met een missie te kunnen helpen.”

Afgelopen zomer bleek dat eens te meer toen Kimberley Bos het initiatief nam om in Ede een eigen oefen-startbaan te (laten) bouwen, zoals die vroeger ook in Harderwijk werd gebruikt om de start in bobslee en skeleton zo goed mogelijk na te bootsen. Samen met Kelderman Bouw, steigerbouwer Matemco, aannemingsbedrijf Roel van Laar en Vestro metaaltechniek werkte ze een plan uit, maar er bleken uiteindelijk toch veel meer haken en ogen aan te zitten dan gedacht. "Mede door een goed gesprek met Hans Koopman kwam ik tot het inzicht dat ik mijn energie, focus en sponsorinkomsten uiteindelijk toch beter kon steken in het perfectioneren van mijn reguliere programma, mijn materiaal en mijn begeleiding. Daar is ook nog heel veel winst te boeken, misschien nog wel meer dan ik met een startbaan in Ede had kunnen bereiken.”

"Ik heb er ontzettend veel van geleerd, als mens, topsporter én ondernemer. En ik heb gemerkt dat er meerdere mensen, organisaties en bedrijven zijn die een steentje bij willen dragen aan mijn droom de beste van de wereld te worden. Een mooi voorbeeld daarvan is het verlengen en verbeteren van het sponsorcontract met Kelderman Bouw. Hans Koopman heeft dit na het afblazen van het startbaan-project afgelopen zomer al mondeling toegezegd, maar nu hebben we het ook formeel bevestigd. Een enorme steun in de rug”, aldus Kimberley Bos, die dit seizoen uitstekend presteert in de World Cup.