NN Running Team en Eliud Kipchoge verlengen samenwerking met Abbott

Eliud Kipchoge en het NN Running Team hebben hun samenwerking met het gezondheidszorgbedrijf Abbott verlengd. Eliud Kipchoge startte met het gebruik van Abbott’s Libre Sense Glucose Sport Biosensor bij de voorbereidingen op de NN Mission Marathon in Enschede in april 2021. Nu heeft Abbott de samenwerking uitgebreid met het NN Running Team waardoor meer atleten gebruik kunnen maken van de innovaties van het bedrijf om hun prestaties te maximaliseren. Abbott is al jarenlang de naamgevend sponsor van de Abbott World Marathon Majors, de serie van zes belangrijkste marathons van de wereld.

“We developed our glucose sport biosensor to help athletes reach their goals, and we’re proud that our technology supported Eliud during his incredible performances last year,” zegt Chris Miller, division vice president, global brand strategy and innovation, Abbott. “We look forward to expanding to more athletes and supporting Eliud’s quest in all his races, including the Abbott World Marathon Majors and the 2024 Olympics.”

Het NN Running Team is onder de indruk van de data die Libre Sense heeft geleverd. “Abbott is een geweldige partner”, laat Global Sport Communication en NN Running Team Marketing Director Marleen Vink-Rennings weten. “We hebben dezelfde doelstellingen wat betreft het verbeteren van de resultaten van atleten via data. Tegelijkertijd delen we dezelfde visie om atletiekprestaties te verbeteren en marathons attractiever te maken voor fans."

“Ons doel is om onze atleten te helpen bij hun volgende stap", zegt Valentijn Trouw, Global Sports Communication en NN Running Team Performance Director. “Daarvoor is het cruciaal om de behoeften van de atleten te begrijpen. De Libre Sense Glucose Sport Biosensor van Abbott is een geweldig instrument voor ons performance team om de atleten te begrijpen en hun programma's te verbeteren."

Met de Abbott Libre Sense Glucose Sport Biosensor kunnen atleten hun glucoseniveau meten en daarmee dat niveau op een dagelijkse basis optimaliseren voor hun loopprestaties.

Vorige week verlengden het NN Running Team en Eliud Kipchoge al de samenwerking met INEOS.