Olympia’s Tour door dankzij unieke samenwerking

Olympia''s Tour gaat door in 2017. Er is een unieke samenwerking bedacht om de begroting sluitend te maken. De deelnemende Nederlandse ploegen nemen allen een sponsorpakket af bij de ronde. De teams krijgen daar reclame voor hun hoofdsponsors voor terug.

De oudste etappekoers van Nederland hing eerder dit jaar aan een zijden draadje als gevolg van gebrek aan inkomsten. 3M, dat afgelopen twee jaar hoofdsponsor was, verlengde het contract niet waardoor een gat in de begroting ontstond van 40.000 euro. Vorige maand hebben de organisatie van de ronde, de Nederlandse teams en de KNWU samengezeten om een oplossing te vinden.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis: "We hebben gezamenlijk een manier gevonden om de wedstrijd door te laten gaan &n iets bij te dragen aan de bekendheid van alle sponsors van de Nederlandse teams. Dan mag je spreken van een win-win situatie. Ondertussen blijven we wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar het vinden daarvan is niet meer cruciaal voor het doorgaan van Olympia''s Tour 2017. Het is goed dat we alle betrokkenen nu duidelijkheid kunnen geven, zodat iedereen de benodigde voorbereidingen kan treffen. Dit betekent ook dat we op korte termijn het rittenschema verder kunnen invullen, we zijn met een aantal gemeenten in de afrondende fase hierover.”
Olympia’s Tour vindt plaats van 5 tot 10 september.