Olympische TOP-partners automatisch sponsor Paralympics

Bedrijven die deel uitmaken van het Olympisch TOP-programma van het IOC worden vanaf 2021 automatisch ook hoofdsponsor van de Paralympische Spelen. Dat zijn het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) overeengekomen.

Op dit moment worden de sponsorovereenkomsten apart onderhandeld door de twee organisaties. Het IPC blijft wel de ruimte houden om zelf partners vast te leggen, specifiek voor de paralympische spelen.

Van de 13 Olympische TOP-sponsors zijn vijf bedrijven ook wereldwijd Paralympisch partner: Atos, Panasonic, Samsung, Toyota en Visa. De andere acht (Coca-Cola, Alibaba, Bridgestone, Dow, GE, Intel, Omega en P&G) sponsoren de Paralympische spelen niet. Het IPC heeft daarnaast Allianz en BP als sponsors.
Over de precieze verdeelsleutel tussen de twee organisaties wordt nog onderhandeld.

Van zeven TOP-sponsors loopt het contract in 2020 af: GE, Atos, Coca-Cola, Dow, P&G, Samsung en Visa. De contracten met Bridgestone, Intel, Panasonic en Toyota lopen tot en met 2024, met Alibaba tot en met 2028 en met Omega tot en met 2032.