Pepsi en Samsung sponsoren Funsports Xperience

Van woensdag 8 t/m zondag 12 maart vindt gelijktijdig met de HISWA in RAI Amsterdam de eerste editie van de Funsports Xperience plaats. Het event wordt gesponsord door Pepsi en Samsung en richt zich op water- en landgerelateerde funsports zoals kite-, wind-, golfsurfen, wakeboarden, skimboarden, SUP-pen, BMX'en en skateboarding.

Organisator Gert Jan Roos van RAI Amsterdam: "De Funsports Xperience is een evenement voor jong en oud. We willen een laagdrempelig, maar spectaculair evenement neerzetten dat zowel voor de beginnende, ervaren als herintredende funsporter een mooie ervaring is. Alle funsports zijn op de Funsports Xperience te bezichtigen en te beoefenen. Pro’s laten de vetste tricks zien en ervaren instructeurs begeleiden je wanneer je het zelf wilt proberen. Zo kun je op de Wavesurfer je talenten voor het golfsurfen testen, in de Pepsi Max Pool wakeboarden, windsurfen of SUP’pen, op de Kite Simulator jumps maken en in de Landsport Area longboarden, skaten of BMX’en. Wil je het even wat rustiger aan doen, dan kun je bijkomen in de Telstar Surfclub of je evenwicht testen op een van de slacklines, een strak gespannen band waar je overheen kunt lopen. De Waterski Simulator en Jump Simulator, inclusief bounceboards, zetten je vervolgens weer op scherp. Samsung komt met de Virtual Reality Simulator, waarop je kunt ervaren hoe het is om in 360 graden en met alle bijbehorende details in de baai van Rio de Janeiro te windsurfen."

Op De Funsports Xperience zijn onder andere de merken Fanatic, Mistral, North, F-One, Ozone, Starboard, Red Paddle Co en ION aanwezig met de nieuwste producten en aanbiedingen. Ook bekende sporters geven op de Funsports Xperience acte de presence.

Oud-Olympisch surfkampioen Stephan van den Berg is blij met het nieuwe event: "Dit event brengt alle funsports bij elkaar, of het nu gaat om land of watersporten, en dichter bij de mensen. Met name de surfsporten worden steeds populairder, maar ook het SUP’pen en het skateboarden op een longboard. Als fanatiek beoefenaar laat ik graag zo veel mogelijk mensen zien hoe leuk deze funsports zijn. Daarnaast is het voor mij een soort déjà vu: in de jaren ’90 heb ik in de RAI hallen nog gewindsurft!”