Rabobank en KNHB vier jaar door

Rabobank heeft de samenwerking met de hockeybond met vier jaar verlengd tot en met 2020. Het partnership maakt onderdeel uit van het nieuwe sponsorbeleid van de bank.

Rabobank blijft shirtsponsor van het Nederlands dames- en herenelftal en is de naamgever van de Europese Kampioenschappen Hockey komende zomer in Amsterdam, de Rabo EuroHockey Championships 2017. Daarnaast richt de samenwerking zich meer dan ooit op de verenigingen en het verenigingsleven.
Tophockey is en blijft een belangrijk onderdeel in de samenwerking. Beide Nederlandse elftallen kunnen al ruim twintig jaar rekenen op de steun van de Rabobank. Niet alleen de nationale teams en internationale evenementen waarbij Rabobank nauw betrokken is, zijn voor de bank belangrijk. Het hart van de nieuwe sponsorstrategie van Rabobank wordt gevormd door de duurzame ondersteuning van het Nederlandse verenigingsleven.Rabobank gelooft in de kracht van de verenigingen en zet hen de komende vier jaar dan ook centraal in haar sponsorstrategie. Van de 320 hockeyverenigingen heeft het overgrote deel een relatie met een lokale Rabobank.

KNHB directeur Erik Gerritsen: "Wij zijn er trots op dat de Rabobank de hockeysport zo duidelijk blijft omarmen. Die zichtbaarheid van onze hockeyhelden op de verenigingen bijvoorbeeld vinden wij net zo belangrijk. De Rabo Super Serie is hier een mooi voorbeeld van. Tijdens deze serie wedstrijden spelen onze nationale teams interlands op diverse verenigingslocaties in het hele land. Maar daarnaast sluit de sponsorstrategie van Rabobank naadloos aan op onze Strategie 2020, waarbij wij als bond groeien naar een servicegerichte netwerkorganisatie, gericht op onze verenigingen. Zowel de Rabobank als wij stellen het verenigingsleven, de verenigingscultuur en de verenigingsorganisatie centraal. Met elkaar willen we de verenigingen versterken. We verheugen ons weer op de samenwerking met Rabobank.”

Lees hier het interview met Tom van Kuyk (Sponsorstrateeg bij Rabobank) over het nieuwe sponsorbeleid van de bank.