Rabobank presenting partner FIH Pro League

Rabobank heeft zich als presenting partner aan de FIH Pro League wedstrijden in Nederland verbonden. De wedstrijden worden in juni 2019 op vijf lokaties in het land gespeeld.

Tom van Kuyk, sponsorstrateeg van Rabobank, is enthousiast over deze nieuwe serie internationale topwedstrijden in Nederland: ”Al meer dan 20 jaar zijn wij trotse partner van de KNHB, haar nationale teams en een groot aantal hockeyverenigingen in Nederland. Wij zijn verheugd presenting partner te worden van de Nederlandse FIH Pro League wedstrijden, waarbij onze Oranje Hockey helden terugkeren naar diverse verenigingen in het land. Op lokale verenigingen is het voor hen allemaal begonnen en juist deze verenigingen zijn onmisbaar voor een vitale samenleving waar wij als Rabobank voor staan.”

De thuiswedstrijden van de beide Nederlandse teams worden gespeeld op vijf verschillende locaties in Nederland: HC Rotterdam, SV Kampong Hockey, HC Oranje-Rood, HC ’s-Hertogenbosch en het Wagener Stadion in Amsterdam. KNHB-directeur Erik Gerritsen licht de keuze voor de locaties toe: “Door de Rabo Super Serie wedstrijden die we de afgelopen jaren organiseerden, hebben we veel ervaring opgedaan met het spelen van interlands op diverse verenigingen in het land. Die wedstrijden waren iedere keer een regionaal OranjeHockey feest. Met de FIH Pro League streven we naar dezelfde sfeer. We gaan ook met deze wedstrijden het land in om zoveel mogelijk mensen in hun eigen regio te kunnen laten genieten van internationaal tophockey. Echter, aan de organisatie van deze wedstrijden stelt de Internationale Hockey Federatie (FIH) bepaalde eisen. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan tribune-capaciteit en veldverlichting. We hebben daarom gesprekken gevoerd met verenigingen die qua accommodatie al een professionele locatie hebben staan. Den Bosch, Kampong, Oranje-Rood en Rotterdam wilden graag met ons meedenken. En natuurlijk maken we ook gebruik van ons nationale hockeystadion in Amsterdam.”

De FIH Pro League vindt plaats in juni 2019. De Grand Final, met deelname van de vier beste teams van de competitie, sluit de allereerste FIH Pro League af in het Wagener Stadion in Amsterdam (27 tot en met 30 juni 2019).