Ronde van Nederland wordt Eneco Tour

De ENECO Ronde van Nederland zal de komende vijf jaren worden georganiseerd onder de naam ENECO Tour.

De ENECO Ronde van Nederland, die dit jaar wordt gereden van 20 t/m 24 augustus, zal de komende vijf jaren worden georganiseerd onder de naam ENECO Tour.

De Stichting Ronde van Nederland en ENECO Energie bereikten overeenstemming over de uitvoering van een marketingplan dat in opdracht van de Stichting werd gemaakt door het bureau Worldwide Sports Management. Dinsdag 11 juni tekenen Ronald Blom, voorzitter van de Raad van Bestuur van ENECO Energie en Ed Nijpels, voorzitter van de Stichting Ronde van Nederland, in Hilversum een samenwerkingsovereenkomst. ENECO betaalt zo'n 350.000 euro per jaar voor de sponsoring.

De doelstellingen van de ENECO Tour zijn onder meer opname in een hogere categorie op de UCI-kalender (Hors Categorie), uitbreiding van het aantal dagen en van het parcours (naar Belgie en Duitsland), verhoging van het prijzengeld en meer TV-exposure zowel nationaal als internationaal. De ENECO Tour heeft ook een nieuw logo, waarin een Nederlandse tulp is opgenomen.

Ronald Blom: "Onze sponsoring van de ENECO Ronde van Nederland in 2001 hebben wij als proefjaar beschouwd. Wij hebben met elkaar vastgesteld dat een sterkere verbondenheid van ENECO als naamgever van de ENECO Tour noodzakelijk is om de doelstellingen van de ENECO Tour te verwezenlijken. Wij staan borg voor de continuïteit van de ENECO Tour die een nog belangrijkere plaats op de wielerkalender moet krijgen."

Inmiddels is een overeenkomst met de NOS afgesloten voor 2002 en 2003. Naast een live-verslag van de laatste etappe zal een extra uitzending van ca. 25 minuten worden gewijd aan de voorlaatste etappe.