Roompot-Charles Cycling Team voorgesteld

Eind september werd Roompot-Charles Cycling Team aangekondigd als ProContinentaal wielerteam voor 2019, gesteund door de naamgevende partners Roompot Vakanties en Charles Charcuterie & Salades. 29 november werd Roompot-Charles Cycling Team voorgesteld.

Tijdens de presentatie werd het nieuwe wegtenue voor het komende seizoen getoond, een moderne outfit van 36 Cycling in zwart en oranje met daarop in het wit de logo’s van de shirtsponsors, Roompot Vakanties, Charles, Fietsenwinkel.nl, CSU, Maxxis, ZLM, 36 Cycling, Luxauto, Sandee Hoveniers, Weststrate en Woestijne42.

“We willen dicht bij de wielerfan staan, bijvoorbeeld door proactief de dialoog aan te gaan, door allerlei events en activiteiten te organiseren en door kwalitatief te communiceren met de wielergemeenschap. We willen de beleving van fans rond ons team voeden op dagelijkse basis. Bij ons is het te doen om de koers samen op een leuke manier te beleven. Samen vormen we één grote familie, verbonden door de fiets”, aldus Michael Zijlaard die samen met Nick Nuyens de dagelijkse leiding van het team in handen zal nemen.

Nick Nuyens: “Wat het team ook uniek maakt is de combinatie veld en weg. We zijn Roompot-Charles Cycling Team op de weg, maar veldritteam ‘Charles’ is gehuisvest onder hetzelfde dak. De kracht van dit project ligt ook in de samenvoeging van de beste elementen van beide teams, een logische samenvoeging met erg veel raakvlakken. Roompot-Charles Cycling Team is met andere woorden een team waar professionaliteit en ambitie hand in hand gaan met openheid, authenticiteit en plezier.”

Roompot-Charles Cycling Team is erg opgetogen de komst van Factor, Ceramic Speed, Black INC en SRM aan te kondigen als technische partners voor het seizoen 2019. In tegenstelling tot bij traditionele sponsorsamenwerkingen, zal Roompot-Charles Cycling Team dagelijks samenwerken met de ingenieurs van deze partners om een zo hoog mogelijk rendement uit het koersmateriaal te kunnen halen. Bovendien zullen de renners van Roompot-Charles Cycling Team actief betrokken worden in hun productontwikkeling, bijvoorbeeld bij het testen van materiaal van Factor en de overige technische partners. Zo zien zij zich verzekerd van feedback van wielerprofs van het hoogste niveau en kunnen wij hen helpen de performance van hun verschillende producten te verbeteren.

Het allereerste wielershirt van het Roompot-Charles Cycling Team werd donderdag geschonken aan twee deelnemers van de Roompot Wensweken, Peter van den Hoven en Jos Staal van Cycling 4 d’Huzes. Na een eerdere actie in 2017 zal Cycling 4 d’HuZes in 2019 opnieuw deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Met verschillende activiteiten, waaronder een spinningmarathon en wijnactie, proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar diverse soorten kanker.