Shirtsponsor N.E.C. en NAC failliet

EnergieFlex, de hoofdsponsor van N.E.C. Nijmegen en rugsponsor van NAC Breda, is failliet verklaard. N.E.C. moet daarom per direct op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

EnergieFlex was in het seizoen 2016-17 al shirtsponsor van N.E.C. en kwam dit seizoen terug op de voorkant van het shirt nadat vorig jaar Ouwenhouds Dierenpark daar stond.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C.: "Met een duidelijke visie en plan hadden we een route uitgestippeld om EnergieFlex een herkenbaar gezicht te geven in de regio, maar vooral om van betekenis te zijn voor de kansarme inwoners in onze stad. De eerste resultaten zijn ook al geboekt. We waren ongelooflijk trots op het partnership, met name de sociaal-maatschappelijke visie die naadloos aansloot op onze maatschappelijke ambities. Middels dit hoofdsponsorschap konden we blijven voetballen met ambities. We hadden een trotse hoofdsponsor waarmee we, naast het voetbal, dus ook vooral voor de inwoners in het Rijk van Nijmegen het verschil wilden maken. Er is namelijk nog steeds een grote groep Nijmegenaren die in een schrijnende situatie verkeert. Juist deze groep zouden we samen de helpende hand toereiken. N.E.C. wil naast het voetbal veel meer betekenen voor de inwoners van het Rijk van Nijmegen. Het partnership was dan ook veel meer dan een traditioneel hoofdsponsorschap."

Van Schaik vervolgt: "We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten. Voor de Mantelzorgdag en de Kerstpakketten-actie zijn direct partners opgestaan om ons een helpende hand toe te reiken, waardoor deze twee bijzondere acties toch doorgang kunnen vinden. Ook hebben we ons direct strijdbaar getoond om een nieuwe hoofdsponsor te vinden die op ons balkenshirt wil prijken. Vele mensen rondom de club zijn opgestaan om ons te helpen en contacten aan te reiken. N.E.C. betekent echt wat in deze regio merk je op dit soort momenten. Dat maakte zoveel energie los bij ons commerciële team dat we 24/7 aan de slag zijn gegaan. Wij willen opnieuw een hoofdsponsor waar we het verschil mee kunnen maken op het veld en in onze prachtige stad en omgeving. Morgenmiddag verwachten we met goed nieuws naar buiten te kunnen treden, want zoals het er nu naar uit ziet hebben we niet voor niets met z'n allen zo hard gewerkt."

NAC Breda

Voor NAC heeft het faillissement van EnergieFlex geen directe gevolgen zegt directeur Justin Goetzee in Breda Vandaag. “Tot op heden heeft EnergieFlex aan zijn betalingsverplichtingen voldaan. De laatste betaling betrof ‘een langere termijn’. Hoe lang dat is, hou ik in het midden. Dat vind ik niet netjes ten opzichte van de sponsor en van de andere schuldeisers.”

NAC onderzoekt met behulp van een jurist de consequenties van het faillissement van de sponsor, die voor het tweede seizoen een plekje op het shirt had verworven. “Moet de naam op het shirt blijven staan, of mogen we op zoek naar een andere sponsor? Dat proberen we duidelijk te krijgen.”