Spie ondersteunt schermer Bas Verwijlen

Spie heeft een sponsorovereenkomst afgesloten met de Nederlands topschermer Bas Verwijlen. Spie ondersteunt hem op zijn weg naar zijn vierde Olympische Spelen in 2020.

Verwijlen wordt financieel niet meer gesteund door NOC*NSF en de Nederlandse schermbond, maar kan zich nu richten op kwalificatie voor de spelen.

Jan Arends, directeur van de marktsegmenten Smart city en Energies van SPIE Nederland, ziet de link tussen het werk van SPIE en de sport: "Voor beide partijen draait het om prestatie, kwaliteit, veiligheid en individuele prestatie binnen een team. Het schermen is vooral in Frankrijk, waar ons moederbedrijf is gevestigd, een sport met aanzien. Dat alles maakt dat we graag de samenwerking met Bas, zijn sport en zijn netwerk aangaan.”

Bas Verwijlen ziet overeenkomst op het gebied van verbetering door innovatie: "SPIE moet dagelijks optimaal presteren en onderscheidt zich ten opzichte van haar concurrenten door innovatie. Nieuwe methoden om dingen met maar 1 of 2% te verbeteren. Dat is precies waar ik ook iedere dag mee bezig ben.”

Spie is een Frans bedrijf dat internationaal actief is in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. Volgens directeur Jan Arends speelde in het besluit om Verwijlen te gaan ondersteunen mee dat schermen in Frankrijk een grote sport is.
De samenwerking tussen Verwijlen en Spie kwam tot stand via Fred van der Hoorn. De oud-profvoetballer en voormalig technisch directeur van FC Den Bosch startte onlangs het bureau Fred Sports Management (FSM).