Sponsor Bingo Loterij nieuwe sponsor schaatsteam Jac Orie

De Sponsor Bingo Loterij is de nieuwe sponsor van het schaatsteam van coach Jac Orie, het vroegere Spaar Select team.

Met het Sponsor Bingo Loterij-schaatsteam wil de loterij haar bekendheid vergroten en verder duidelijk maken dat zij een belangrijke bijdrage levert aan sport, cultuur en welzijn in Nederland. De Sponsor Bingo Loterij werft fondsen voor 29 goede doelen op deze gebieden.

De schaatsers worden rechtstreeks ambassadeurs voor goede doelen van de Sponsor Bingo Loterij. Gianni Romme draagt op zijn pak het logo van Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton, Erben Wennemars rijdt voor Stichting Doen, Mark Tuitert voor Nationaal Fonds Kinderhulp, Marianne Timmer voor Doe Een Wens Stichting Nederland voor ernstig zieke kinderen, Annamarie Thomas voor de welzijnsorganisatie HUMANITAS, Martin Hersman voor de Stichting Museumjaarkaart en Marja Vis voor de Stichting Special Olympics, die sport toegankelijk maakt voor verstandelijk gehandicapten.

De schaatsploeg kost de SponsorBingo Loterij 2,5 miljoen euro per jaar, onderverdeeld in 1,4 miljoen euro voor salarissen, plus nog eens 1,1 miljoen euro voor een ondersteunende schaatsstichting, die reizen, medische verzorging en wetenschappelijk onderzoek regelt en nieuw talent verkent. Dat is een kwart van het totale kostenpakket van de Loterij. Kosten voor de activatie van de sponsoring komen daar nog bij.

De schaatsers komen bij de Sponsor Bingo Loterij in dienst. Het contract met de meeste schaatsers loopt tot en met de Olympische Wiinterspelen in Turijn in 2006. Marianne Timmer en Annemarie Thomas hebben een contract voor 16 maanden.

General manager Wibo van de Linde is overtuigd van het nut van deze investering. "De kosten gaan voor de baten uit. De bloei van de Sponsor Bingo Loterij vergroot het aantal deelnemers. Dit levert niet alleen meer op voor de goede doelen, maar laat uiteindelijk ook de prijzenpot flink groeien. En ook dat is leuk", zegt Van de Linde.