Sponsors hebben vertrouwen in Terpstra

Erica Terpstra krijgt bij haar aantreden als nieuwe preses van NOC*NSF het vertrouwen van de sponsors van de sportkoepel.

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs de Partners in Sport van NOC*NSF. Zij reageerden positief op de verkiezingsuitslag van dinsdag.

Nu het economisch tij tegenzit, het kabinet de sportsector op de pijnbank legt qua subsidies en de sportsector dus in woelige tijden is terechtgekomen, zal er veel gevraagd worden van de nieuwe voorzitter. Daarover zijn bedrijven als DSM, Eneco Energie, Ernst & Young en Randstad, allemaal partners van de sportkoepel, het allemaal roerend eens.

"Het is geen woorden maar daden", zegt Erik Ruts, sponsor manager van Ernst & Young. "Wij hadden vertrouwen in de keuze van NOC*NSF en we hebben vertrouwen in de keuze van de leden van NOC*NSF. Beide kandidaten waren ons even lief. De nieuwe voorzitter zal alle krachten moeten inzetten om te zorgen dat iedereen die in het bestuur zit, er ook blijft zitten. In haar eentje kan ze het niet. Ze zal de leider van het team moeten zijn."