Team LottoNL-Jumbo blijft op Bianchi rijden

De renners van Team LottoNL-Jumbo rijden ook volgend jaar op de fietsen van Bianchi. Dit betekent dat Bianchi ook komend seizoen actief is in de UCI WorldTour.

De Italiaanse fietsenfabrikant voorziet Team LottoNL-Jumbo wederom van verschillende fietsen.Volgend jaar rijden de renners van Team LottoNL-Jumbo met de nieuwe Oltre XR4, waarmee Dylan Groenewegen sinds het Nederlands Kampioenschap al de nodige sprints heeft gewonnen. In de tijdrit wordt gebruik gemaakt van de Aquila CV, In de kasseien-klassiekers de Infinito CV en als het bergop gaat de ultralichte Specialissima.

"De afgelopen jaren is een strategische samenwerking ontstaan tussen Bianchi en het team, vooral op het gebied van het tijdrijden”, zegt algemeen directeur Richard Plugge. "Dit resulteerde in twee nationale titels in het tijdrijden, een overwinning in de Giro en een vijfde plek op het WK ploegentijdrit. We kunnen nu structureel meedoen voor topklasseringen in de tijdritdiscipline."

Het zijn niet alleen de tijdritfietsen waar aandacht aan wordt besteed. Plugge: "Ook andere modellen werden in nauwe samenwerking ontwikkeld. De klimfiets Specialissima werd door Steven Kruijswijk gebruikt tijdens diverse ritten in de Giro. Tijdens de laatste maanden van het seizoen hadden de renners de beschikking over de nieuwe Oltre XR4. Zo won Robert Gesink een rit in de Vuelta op de Oltre XR4. Samen blijven we voortdurend innoveren om stappen te zetten in onze ontwikkeling."

Bianchi CEO Bob Ippolito voegt toe: "Het verlengen van onze relatie is het resultaat van de jaren van positief samenwerken met de renners en staff. De feedback van de renners draagt bij aan het continu verbeteren van onze CV modellen. We zijn trots en blij om ook in 2017 samen te gaan werken. Zo testen en verbeteren we onze huidige en nieuwe producten.”