Team LottoNL-Jumbo verlengt ook contract met Lotto

Op de rustdag in de Tour hebben Lotto en Team LottoNL-Jumbo het contract officieel verlengd. Daarmee blijft ook de komende twee jaren Lottohoofdsponsor van de gecombineerde schaats- en wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Het bedrijf tekende deze week een overeenkomst met Team Oranje, de overkoepelende BV waaronder de sportploegen vallen. Eerder waren Jumbo Supermarkten en BrandLoyalty een verlenging van het contract overeengekomen met de beide directeuren, Jac Orie en Richard Plugge.

Hoewel er geen bedragen zijngenoemd, zou de jaarlijkse bijdrage van Lotto met 4,5 miljoen euro wel iets lager komen te liggen dan momenteel (5,2 miljoen).

Lotto nam in de zomer van 2014 het initiatief tot de vorming van een gecombineerde schaats- en wielerploeg en stond zodoende aan de basis van vele sportieve successen. Sven Kramer kroonde zich de afgelopen periode liefst zes keer tot wereldkampioen (2x allround, 2x 5000m, 1x 10km en 1x team pursuit) en Robert Gesink eindigde vorig jaar als zesde in de Tour, waarna dit seizoen Dylan Groenewegen het Nederlands kampioenschap won en Steven Kruijswijk lange tijd in het roze fietste tijdens de Giro d’Italia.

Arno de Jong, Directeur brands en portfoliomanager van het nieuwe fusiebedrijf Nederlandse Loterij: "De afgelopen jaren is gebleken dat dit nieuwe concept zijn vruchten heeft afgeworpen. Dat zien we aan de sportieve resultaten, maar ook op commercieel gebied. En dat is voor Lotto als naamgevend hoofdsponsor natuurlijk minstens zo belangrijk. We zijn trots op het feit dat we de komende tijd verbonden blijven aan deze twee prachtige sporten.”

Ook algemeen directeur Jac Orie is verheugd om Lotto aan boord te houden van het project: ,,We hebben de afgelopen twee seizoenen vele successen gekend en ondertussen onze organisatie naar een hoger niveau getild. Dat proces is nog lang niet afgerond, maar het is zeer prettig dat we samen met Lotto, Jumbo Supermarkten en BrandLoyalty dit verder kunnen uitbouwen."
Algemeen directeur Richard Plugge is trots op de verlenging met De Lotto. "Het is mooi nieuws dat we nu met deze sponsors verder kunnen met ons project ‘Road to 2018’. De samenwerking met de schaatsers blijft interessante kennis en commerciële kansen opleveren. Samen kunnen wij binnen onze 2018-visie verder met ontwikkelen en innoveren.”