Team Rockstars IT nieuwe sponsor Nederlandse curlingmannen

Team Rockstars IT gaat het Nederlandse heren curlingteam ondersteunen richting de volgende Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

Bij het afgelopen EK werd naast een ticket voor het aanstaande wereldkampioenschap in Las Vegas (april 2018) tevens al plaatsing voor het OKT over vier jaar afgedwongen.

Bestuurslid Tom Huyskens van de NCB is zeer verheugd over de nieuwe partner: "Na jarenlange intensieve voorbereiding staat ons herenteam aan de vooravond van een historische prestatie. Onder leiding van bondscoach Shari Leibbrandt hebben ze keihard gewerkt en vele offers gebracht om op internationaal topniveau te komen. Nu Team Rockstars IT naast hoofdsponsor Asito als grote sponsor instapt, kunnen we het team richting de volgende Olympische Spelen nog beter faciliteren in het realiseren van hun droom. Daarnaast draagt dit partnership bij aan verdere ontwikkeling van de curlingsport in Nederland.”

De nieuwe curlingsponsor Team Rockstars IT is een detacheringbedrijf voor IT-professionals en ziet in de sport veel parallellen met de technologiesector. "Curling gaat om creativiteit, tactisch denkwerk en samenwerking; datzelfde geldt voor IT”, aldus eigenaar Laurens Simonse. "Daarnaast zijn we met Team Rockstars IT gewend om ondergewaardeerde professionals een podium te bieden. Dit is bij curling in Nederland zeker het geval. Als je kijkt wat dit team inmiddels heeft bereikt en hoe intens zij al jaren met hun sport bezig zijn, dan kun je daar alleen maar een diepe buiging voor maken. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij om de sport populair te maken onder het Nederlandse volk”, zo besluit Simonse.

Ook Norberth Korsmit, die namens Triple Double het Nederlandse curling op de kaart zet en het partnership met Team Rockstars IT initieerde, is verguld met de komst van de IT-detacheerder: "Naast de parallellen tussen curling en de IT-sector is Team Rockstars IT een bedrijf dat gewend is om de underdog cool te maken. En dat is precies wat er nodig is om curling op een steenworp afstand van iedere Nederland te krijgen. Daarnaast kan het Nederlands curlingteam door de bijdragen van Rockstars IT en hoofdsponsor Asito het allerlaatste stapje naar de top zetten.”

Het Nederlands herenteam bestaat uit skip (aanvoerder) Jaap van Dorp (27), Carlo Glasbergen (27), Wouter Gösgens (19), Laurens Hoekman (19), alternate Alexander Magan (23) en de Canadese bondscoach Shari Leibbrandt. Vorig jaar werd het Europees Kampioenschap in de B-divisie veroverd en plaatste het team zich voor het eerst in 23 jaar namens Nederland voor het WK, waar de mannen afgelopen april het jongste van de twaalf deelnemende teams vormden. Met vier winstpartijen op het EK van vorige week, waaronder een klinkende overwinning op regerend Europees en zevenvoudig wereldkampioen Zweden, stelden de Nederlanders plaatsing voor het aanstaande WK in Las Vegas veilig en is een plek op het OKT voor Beijing 2022 ook al gegarandeerd.Van 5 tot en met 10 december strijdt het herenteam in het Tsjechische Pilsen met zeven andere landen om de twee resterende startbewijzen voor de aanstaande Olympische Spelen in Zuid-Korea, waar in totaal tien landen deel mogen nemen aan het curlingtoernooi. De tegenstanders in Pilsen zijn mede-EK-gangers Italië, Rusland en Duitsland, gastheren Tsjechië en verder Denemarken, Finland en China.