Team VDL Groep gepresenteerd

Springruiter Jan Tops heeft tijdens Indoor Brabant een nieuw team van internationale springruiters gepresenteerd dat wordt gesponsord door VDL Groep.

De andere teamleden zijn de 26-jarige Leopold van Asten uit Duizel, Samantha McIntosh (26, Bulgarije), Steve Guerdat (20, Zwitserland) en Richard Davenport (23, Engeland). De samenwerking duurt in eerste instantie twee jaar. Het team gaat rijden onder de naam Team VDL Groep.

De VDL Groep legt zich toe op de ontwikkeling en productie van halffabrikaten en eindproducten (bussen, zonnebanken, dakkoffers). Het bedrijf wil met de sponsoring van het ruiterteam vooral internationaal meer naamsbekendheid krijgen. VDL is sinds 2000 actief als sponsor in de paardensport. Volgens Wim van der Leegte van de VDL Groep, tevens president van internationaal concours Valkenswaard dat op de terreinen van Jan Tops wordt gehouden ligt de bijdrage van het bedrijf rond de 750.000 euro.
VDL is ook sponsor van de voetbalclubs PSV en Eindhoven.

Albert Voorn verlengde afgelopen week het contract met zijn sponsor Tinello Keukens met twee jaar. Sponsorteams zijn inmiddels een vertrouwde verschijning in de springsport. Twee jaar geleden maakte olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam zijn opwachting als lid van het World Team, samen met Rodrigo Pessoa (Braziliƫ), Willi Melliger (Zwitserland) en Lars Nieberg (Duitsland). Daarnaast zijn er onder meer het Audi-team, het Ericsson-team en Eurocommerce/Jonge Team.