TEAMKPN Sportfonds ondersteunt 3x3 basketballers

Het TEAMKPN Sportfonds gaat de Nederlandse Orange Lions 3x3 basketballers dit jaar financieel ondersteunen.

Paul Meijering Stainless Steel verlengt zijn partnership met de Nederlandse Basketball Bond en zal de Orange Lions 3x3 ook in 2018 steunen.

3x3 basketball is bezig aan een snelle opmars. Vorig jaar wonnen de Nederlandse 3x3 mannen historisch zilver bij het WK in Frankrijk. Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur van de Nederlandse Basketball Bond: "De NBB is ontzettend blij en trots dat we voor 2018 kunnen rekenen op de steun van het TEAMKPN Sportfonds voor het Nationale 3x3 Mannen Team. Met deze steun kunnen we ons in 2018 goed voorbereiden op het EK 3x3, maar ook op het WK 3x3 basketball dat in 2019 in Amsterdam plaatsvindt. Hiermee zetten we belangrijke stappen en komt onze droom om te schitteren op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 weer een stapje dichterbij."

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN: "TEAMKPN Sportfonds hoopt dat met deze ondersteuning het Nederlands 3x3 Mannen Team een extra stap kan maken in hun voorbereiding op het EK in Roemenië in september dit jaar. De ondersteuning maakt meer trainen met meer faciliteiten en stages mogelijk, zaken die nodig zijn om de aansluiting met de wereldtop te behouden in deze nog jonge Olympische sport. Het TEAMKPN Sportfonds is blij om hier een bijdrage in te kunnen leveren.”Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor de kleinere teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2018 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen. Het fonds keerde eerder onder meer bedragen uit aan de Nederlandse ijshockeymannen, het Oranje heren volleybalteam en aan Jong Oranje ritmische gymnastiek.

Paul Meijering Stainless Steel

Paul Meijering Stainless Steel verlengt zijn partnership met de Nederlandse Basketball Bond en zal de Orange Lions 3x3 ook in 2018 steunen. De sponsor van de 3x3 mannen kijkt terug op een uiterst succesvol jaar, waarbij 3x3 basketball vol in de schijnwerpers stond tijdens het Europees Kampioenschap op het Museumplein in Amsterdam. Een ander hoogtepunt was de zilveren WK-medaille van de Orange Lions bij de FIBA World Cup in Frankrijk.

Paul Meijering is al een aantal jaren een belangrijke partner voor het topbasketball in Nederland. Behalve ondersteuner van het 3x3 programma aan de mannenkant is de leverancier van roestvrij stalen producten ook hoofdsponsor van de Orange Lions in het traditionele vijf-tegen-vijf basketball. Maar Paul Meijering wil meer: "Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, en als wij daaraan kunnen bijdragen, dan doen we dat graag. In wat voor vorm dan ook”, aldus directeur Paul Meijering. Daarom wordt Paul Meijering Official Logistics Partner van Streetball Masters, de al jaren succesvolle 3x3 Tour van de Nederlandse Basketball Bond &n inmiddels de grootste tour van Europa. Dat betekent dat het bedrijf alle materialen die nodig zijn voor het organiseren van Streetball Masters toernooien in zijn loodsen gaat opslaan. Ook het transport van de materialen van de fabriek naar de SBM-locaties wordt voortaan door Paul Meijering verzorgd.