TEAMKPN Sportfonds ondersteunt kanoploeg

De Dames onder 21 kanopolo selectie wordt komend jaar gesponsord door TEAMKPN Sportfonds.

Door deze ondersteuning kan het team meer investeren in het materiaal, het trainingsprogramma en deelnemen aan (internationale) wedstrijden. Een mooie kwaliteitsslag die gemaakt kan worden op weg naar het EK Kanopolo in Portugal. Met de extra ondersteuning van het fonds hopen de dames een nieuwe stap te maken in hun ontwikkeling.

Het damesteam onder 21 jaar bestaat dit jaar vrijwel volledig uit nieuwe spelers. Na de WK Kanopolo in het Canadese Welland in 2018 stopten enkele dames of maakten zij de overstap naar het seniorenteam. De nieuwe lichting, bestaande uit Frieda Elzenaar, Monique de Waal, Lizzy van Duijn, Linde Verhofstad, Thura Breedt Bruijn, Amber Biesbroek, Robyn Uphof, Veere Vroon, Megan Lotgerink en Quinty Kas, wil deze zomer schitteren op de EK Kanopolo in Portugal.

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond, is erg blij met de toekenning van de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds: “Wij zijn hartstikke blij met de steun van het TEAMKPN Sportfonds. Kanopolo is klein maar een groot spektakel. De enthousiaste sporters en hun begeleiding steken er veel energie in. Deze steun komt hen dan ook echt toe. Het brengt rust en structuur in de aanloop naar het EK. Het zou heel mooi zijn als deze generatie de populariteit van het kanopolo kan aanjagen”.

Ook de twee coaches Suzanne van Rijn en Lisanne Dreyfus zijn dankbaar voor de steun: “Bij kanopolo gaan de kosten snel op aan toernooien, inschrijfkosten en vervoer, maar ook aan materiaal. Dankzij de ondersteuning van TEAMKPN Sportfonds wordt het allemaal net wat leuker en makkelijker. Dit is een grote stap in de ontwikkeling van het team”, aldus coach Suzanne van Rijn.

Ed Bontrop, manager TEAMKPN Sportfonds: “Het fonds is altijd op zoek naar teams die gestructureerd bezig zijn met bijzondere prestaties. Een kleine en onbekende sport die met een jeugdteam bezig is om deze sport structureel op de kaart te zetten past daar dus prima in. Deelname aan het EK hoort daar dan ook zeker bij en wij zijn verheugd dat dit mede mogelijk gemaakt wordt door de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds.”
Het fonds kondigde eerder al aan dit jaar de heren degen-equipe te ondersteunen en het beachvolleyball duo Joy Stubbe en Marleen van Iersel.

Het TEAMKPN Sportfonds ondersteunt sporten bij hun streven om zich te kwalificeren voor de Olympische spelen. Het fonds maakt tot en met 2019 jaarlijks 200.000 euro vrij voor de benodigde extra faciliteiten.