Urban Sports Week Amsterdam werkt in 2018 samen met StreetStyleCon

De derde editie van de Urban Sports Week Amsterdam zal dit jaar plaatsvinden van 13 tot en met 15 juli in het stadshart van Amsterdam.

Na een geweldige tweede editie is het evenement een samenwerking aangegaan met de StreetStyleCon om met de aankomende editie opnieuw uit te kunnen pakken.

In 2017 genoten urban sports fanaten en bijna 100.000 bezoekers van de beste urban sports disciplines op meerdere locaties verspreid over de stad. Het weer was met name tijdens de finales van het FIBA 3X3 Europa Cup basketball, de finales BMX en de finales van het skateboarden uitmuntend en tijdens de piek-uren waren er ruim 15.000 personen te vinden op het Museumplein dat als hoofdlocatie fungeerde.

In 2018 zal de Urban Sports Week Amsterdam terugkeren in een iets andere vorm dan voorheen. Dit jaar zal het evenement worden vormgegeven in samenwerking met StreetStyleCon. StreetStyleCon is een Urban Lifestyle conventie waar alle basiselementen zoals mode, muziek, kunst en entertainment samen worden gebracht.

Dit jaar zal er een uitgebreid en enerverend programma uiteen worden gezet. Van modeshows van diverse urban brands tot liveoptredens van nationale- en internationale Hip Hop artiesten, er is geen twijfel dat het evenement een sterke internationale aantrekkingskracht zal hebben. Met een indrukwekkende car-show, een verkooppunt van unieke sneakers, een platform voor onder meer free runners, skaters & BMX’ers, dans workshops en meet & greets met bekende atleten, artiesten, dansers en influencers, is de RAI Amsterdam ‘the place to be’ in juli.

Met het organiseren van evenementen zoals de StreetStyleCon en de Urban Sports Week Amsterdam wil Amsterdam laten zien wat het te bieden heeft als urban sportstad. De atleten wordt een podium geboden om hun kunsten tentoon te spreiden aan het publiek. Daarnaast hebben fans de kans om de beste nationale- en internationale atleten live in actie te zien. De exacte samenstelling van het programma zal in de aankomende weken bekend worden gemaakt op de website www.streetstylecon.com .