Urban Sports Week trekt 100.000 bezoekers

De Urban Sports Week Amsterdam is door meer dan 100.000 mensen en urban sportsfans uit de hele wereld bezocht. Tijdens piekuren stonden er 15.000 mensen tegelijk op het Museumplein.

Eric van der Burg wethouder Sport van Amsterdam liet weten: "Vijf zonovergoten dagen met onder andere BMX, inline skaten en 3x3 basketball op het Museumplein. Hiermee heeft Amsterdam Urban Sport nog beter op de kaart gezet. Wij gaan ervan uit dat dit veel Amsterdammers en andere bezoekers inspireert om deze Urban sporten te proberen.”

Daniel Wedemeijer, USWA ambassadeur en deelnemer BMX Park en Spine Miniramp, was onder de indruk. "Echt een vet evenement. Goed hoor. Ik doe veel BMX events over de hele wereld maar dit is wel de nieuwe standaard. Uiteraard zien we ook dingen die nog beter kunnen en daar praat ik met de organisatie over wat we in 2018 beter kunnen doen."

Marnix Drysdale, namens initiatiefnemer en organisator TIG Sports kijkt alweer vooruit. "Wij zijn heel tevreden met wat we hebben neergezet met hulp van de Gemeente Amsterdam, de verschillende Urban communities en onze partners Sony en T-Mobile. We krijgen bevestiging dat dit concept werkt. We hebben veel jonge mensen kunnen raken met urban sporten in hun eigen stad. Waar we nu staan past in onze visie en we kijken uit naar een nog beter USWA in 2018."