Veel sponsors voor WK 3x3 Basketball

Deze week vindt op het Museumplein in Amsterdam het FIBA WK 3x3 Basketball plaats. Naast presenting partner Rabobank heeft het WK een groot aantal sponsors aan zich verbonden.

Naast de officiële FIBA-partners van het WK Nike, Wilson en official timekeeper Tissot heeft het toernooi T-Mobile, Sony, Univé, Jack’s Casino en Spa als event sponsors. Schelde Sports en CN Enlio zijn official suppliers. Interbest en XITE zijn de media partners van het 3x3 Basketball. Verder wordt het evenement mogelijk gemaakt door Topsport Amsterdam, Gemeente Amsterdam en VWS.

Rabobank is behalve partner van het WK ook presenting partner van de Urban Sports Week Amsterdam die tegelijkertijd met het WK wordt gehouden. Rabobank steunt de evenementen om samen met de aanwezige Urban communities te groeien naar een gezondere wereld/leefstijl. In ieder geval staat de Brasserie 2050, die afgelopen jaar op Lowlands stond, bij het evenement.

Het WK 3x3 Basketball wordt georganiseerd door de sportmarketingbureaus House of Sports en TIG Sports, in samenwerking met de Nederlandse Basketballbond en Topsport Amsterdam. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban communities in de stad.

Foto: Wouter Roosenboom