Verstappen in wereldwijde ExxonMobil-campagne

Red Bull Racing Formule 1 topcoureur Max Verstappen schittert vanaf vandaag in de nieuwe wereldwijde campagne ‘Energy to Perform’ van Red Bull Racing partners Mobil 1 en Esso, onderdeel van ExxonMobil.

In een serie performancevideo’s worden de krachten in beeld gebracht die mens en machine te verduren krijgen tijdens een van de meest meedogenloze sporten ter wereld. Verstappen en collega coureur Daniel Ricciardo racen met snelheden boven de 300 km/uur en met krachten tot 6G in bochten van de meest uitdagende circuits. Die krachten zijn vergelijkbaar met de lancering van een Space Shuttle, vliegen in een straaljager of 12 ronden boksen met een zwaargewicht. De ‘Energy to Perform’ campagne geeft een up close & personal beeld van de immense impact van de krachten op het racecircuit door Max Verstappen man tot man te meten met maar liefst 124 zwaargewicht boksers.

Mobil 1 en Esso startten begin 2017 een nieuwe samenwerking met Red Bull Racing en brengen samen ruim 40 jaar technologie expertise naar het team. Mede dankzij de innovatieve smeermiddelen van Mobil 1 en de racebrandstoffen van Esso heeft Red Bull Racing geprofiteerd van significant meer PK’s voor de RBR13 wagen. De technologische vooruitgang die voortkomt uit het partnership tussen Mobil 1, Esso en Red Bull Racing draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van reguliere brandstoffen en motoroliën die dagelijks door bestuurders wereldwijd worden gekozen voor hun eigen vervoer.;Twee korte documentaires verbeelden het verhaal van de extreme krachten die Verstappen en het Red Bull Racing team ervaren tijdens iedere Grand Prix race, de extreme condities waaronder Mobil 1 en Esso moeten presteren, en de team spirit voor het bereiken van de ultieme prestatie. In de documentaire komen teambaas Christian Horner en ExxonMobil Technology Motorsports Manager, David Tsurusaki, aan het woord over de voorbereiding van iedere race en het bereiken van maximaal resultaat. Ook de persoonlijke training van Max wordt in beeld gebracht.

Red Bull Racing coureur, Max Verstappen, vertelt: "De confrontatie met 124 zwaargewicht boksers was pittig, maar ook te gek. Daniel en ik ervaren tijdens het raceseizoen week in, week uit immense fysieke druk en uitdaging. Deze video is een ontzettend energieke manier om onze fans de impact van die krachten te laten ervaren. Wij hebben onze trainingen dit jaar moeten bijstellen omdat de wagens zo fysiek uitdagend zijn om te besturen. Tijdens de races worden de spieren in onze core, armen, borst en schouders zwaar belast, daar besteden we dan ook veel aandacht aan tijdens onze training. F1 wagens beschikken over stuurbekrachtiging, maar we hebben nog steeds een enorme kracht nodig in ons bovenlichaam om de race uit te kunnen rijden”

Mobil 1 heeft samenwerkingen in de motorsport met onder andere Grand Prix racing, NASCAR, LMS, United TUDOR SportsCar Championship, WTCC, FIA GT en SuperV8 racing series.