Vifit Sport naamgevend partner Pro Triathlon Team

Vanaf volgend jaar wordt Vifit Sport, het sportvoedingsmerk van FrieslandCampina, de nieuwe naamgevende partner van het Pro Triathlon Team. Dit is voorafgaande aan de Ironman World Championships in Kona, Hawaii, bekendgemaakt. Tegelijkertijd is meegedeeld dat de Zwitserse fietsenfabrikant BMC zijn partnerschap verlengt. De naam ‘BMC Vifit Sport Pro Triathlon Team’ wordt van kracht met ingang van volgend jaar. Vifit Sport zal als partner het team ook op het gebied van voeding ondersteunen.

Het partnerschap is aangegaan voor een periode van drie jaar en zal zich richten op een zege in de Ironman in Kona alsmede op het ontwikkelen van de groep veelbelovende getalenteerde sporters tot regelmatige winnaars in Ironman, Olympic en Challenge wedstrijden over de hele wereld.
De sporters van het BMC Vifit Sport Pro Triathlon Team trainen tot wel veertig uur per week om op topniveau te kunnen presteren. Het merk Vifit Sport streeft naar een optimaal nutritioneel effect, gericht op een beter herstel.

Bob De Wolf, CEO BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team, is opgetogen over het partnerschap met Vifit Sport: "Dit is weer een mijlpaal voor het team en het maakt ons steeds sterker. FrieslandCampina is een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld en beschikt over uitzonderlijke kennis en deskundigheid met betrekking tot de zuivel- en eiwitindustrie. Onze filosofie en visie zijn gericht op het bieden van maximale professionele ondersteuning met als uiteindelijk doel het leveren van optimale prestaties. Correct herstel en de juiste voeding spelen een cruciale rol in het dagelijkse leven van onze sporters. Daarom zijn we zo blij dat we met Vifit Sport kunnen gaan werken. De jarenlange ervaring, kennis en innovatie in voeding en herstel van FrieslandCampina zijn uniek. Vifit Sport zal een wezenlijk onderdeel uitmaken van ons streven naar professionaliteit en topprestaties.”

Sportvoeding

Ook Berndt Kodden, Managing Director FrieslandCampina Branded Netherlands en toekomstige president FrieslandCampina Specialised Nutrition, is ingenomen met dit naamgevende partnerschap: "Sportvoeding wordt een focuscategorie van de nieuw op te zetten FrieslandCampina Specialised Nutrition business group. Dit partnerschap zal Vifit Sport het perfecte platform bieden voor het versterken van zijn zichtbaarheid in de groeimarkt van sportvoeding. Daarnaast zien we dit partnerschap als een mooie gelegenheid om onze op tientallen jaren onderzoek en ontwikkeling gebaseerde kennis van het effect van melkeiwit op de prestaties en het herstel van de spieren te delen.”

Lesley Cordial, Director Sports Nutrition, onderschrijft de onderliggende motivatie voor het partnerschap en de kansen die dit biedt om het begrip van de voordelen van voeding voor na het sporten te vergroten: "Wij zijn zeer verheugd dat wij dit partnerschap met ons merk Vifit Sport zijn aangegaan, omdat we sterk geloven in de gedeelde waarden van het team en in het ontwikkelen van kennis over en voordelen van eiwitrijke voeding. De wereld van de triatlon groeit zeer snel en we willen zowel een rol spelen in het ontwikkelen van het huidige team tot het hoogste niveau als in het ondersteunen van de volgende generatie sporters.