CEO Mark Turner stapt op

Volvo heroverweegt Volvo Ocean Races

De aangekondigde Volvo Ocean Race in 2019-2020 gaat niet door zoals eerder gepland. Mark Turner stapt, als gevolg van de herziening van de races, op als CEO.

Het besluit tot uitstel is door Volvo genomen na overleg met de belangrijkste stakeholders van de race. Volvo vindt dat de implementatie van de recentelijk aangekondigde veranderingen in het raceschema en introductie van de nieuwe boten meer tijd nodig hebben. Een nieuw en aangepast schema voor de toekomstige Volvo Ocean Races zal zo snel als mogelijk worden aangekondigd. Volvo zegt er voor te willen blijven zorgen dat iedere geplande verandering langetermijn voordeel zal bieden voor de race en de deelnemende teams.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de race van een driejarige cyclus naar een tweejarige cyclus zou gaan. Ook worden er voor de race nieuwe boten gebouwd. Daar is nu vooralsnog een streep door gezet. Andere initiatieven die dit jaar zijn aangekondigd zullen naar verwachting wel doorgang vinden.;De huidige race, die over minder dan een maand start, zou geen nadelige gevolgen ondervinden van de veranderingen en zal doorgaan zoals de bedoeling is.

De huidige CEO van de Volvo Ocean Race Mark Turner heeft naar aanleiding van de herziening van het raceschema besloten om zijn functie neer te leggen. Hij zal in dienst blijven tot een opvolger is benoemd.

Kijk hier de video waar Mark Turner zijn beslissing toelicht.