Zilveren Kruis geen Partner in Sport meer

Na EY en Randstad stopt ook Zilveren Kruis na dit jaar als Partner in Sport van NOC*NSF. Zilveren Kruis gaat wel op een andere basis verder als partner van de sportkoepel.

Over de wijze waarop is de verzekeraar nog in gesprek met NOC*NSF. In januari 2017 moet daarover meer duidelijkheid zijn. De verzekeraar gaat in ieder geval wel door met het aanbieden van de topsportpolis, een speciale verzekering voor Nederlandse topsporters.

Van de huidige partners moet ook Volkswagen zijn partnership stoppen omdat Toyota met ingang van 2017 wereldwijd partner van het Internationaal Olympisch Comité wordt. Het betekent dat alle Nederlandse sporters met een A-status die afgelopen jaren een Volkswagen tot hun beschikking hadden, deze moeten inleveren. NOC*NSF overlegt nog met Rabobank over de verlenging van de samenwerking. De gesprekken zouden in een afrondende fase zijn. Ook de Nederlandse Loterij blijft partner van NOC*NSF. In de begroting van NOC*NSF voor 2017 is 10,3 miljoen euro aan sponsorinkomsten opgenomen. Daar is voorlopig nog maar een klein deel van gedekt.